Meatfree Monday!

Reklame – inneholder sponsede produkter fra supervital.no 

Heisann og god mandag!💛

I skrivende stund sitter jeg på kontoret og prøver å få ting gjort. Etter at Klara har startet med kortere hviler (yes I need to sleep at night) har arbeidsintervallene mine blitt redusert greit mye ila formiddagen. Akkurat nå prøver jeg å få ting gjort når Lasse kommer hjem og middagen er fortært. Ellers har jeg også måtte fordele husarbeidet over timelange økter slik at jeg rekker over alt. En liten funfact om meg? Jeg har støv på hjernen og liker å ha det ryddig rundt meg – og akkurat det må jeg omprioritere akkurat nå. Et tips fra meg? Ikke la deg stresse av slike perioder – omorganiser deg og tenk nye og smarte løsninger. Jeg minner meg selv på at det er kun en periode, ikke for alltid.

Ellers vil jeg dele en såkalt kjøttfri mandag oppskrift med deg! Noen kjøttfrie middager i løpet av en uke er noe jeg synes alle burde få til. Det gjør underverker for helsen din og klimaet på kloden vår. Its a win win! Alle trenger ikke å bli vegetarianere, men alle kan kutte ned på eget kjøttinntak. Som nasjon spiser vi alt for mye kjøtt, noe som er direkte negativt for både kropp og klode – så ta deg en Meatfree Monday og nyt naturens egne råvarer.

Processed with VSCO with a5 preset

Denne tomatsausen er en bankers en – du kan bruke den i alt fra lasagne, som pizzasaus eller i pasta bolognesen. Har du ekstra god tid anbefaler jeg deg å la den koke ekstra lenge. Da blir den bare bedre. Men er du som meg og vil ha middag kjapt på bordet så kan du bare følge instruksene lengre nede.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

Til tomatsausen: 

4 sjalottløk 

2 fedd hvitløk 

2 store gulrøtter 

1 klatt smør 

1 pakke hakkede tomater 

1dl vann 

1 klunk olivenolje 

Salt & pepper 

1ss sukrin gold

En neve spinat 

Tilbehør: 

Kikertpasta fra supervital 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Finn frem en dyp gryte og sett varmen på medium. Ha over en klatt ekte smør. Grovhakk sjalottløken og stek den blank i pannen. 

Mens løken steker grovhakker du gulrøttene og har dem oppi gryta. Rasp over 2 hvitløksfedd (ikke brenn dem). Så har du over en neve spinat og steker alt til spinaten har krympet. 

Hell over hakkede tomater, vann og olivenolje og dryss over salt, pepper og Sukrin gold. Rør alt godt sammen. Mens det koker (ca 10 minutter) kan du koke pastaen. Følg anvisningen på pakken. 

Serveres med parmesan og fersk basilikum og gjerne noe godt brød! 

Ønsker deg en fin mandagskveld!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.