Sukkerfrie mandelkjeks!

God torsdag!💛

Popper innom med en aldri så liten oppskrift til deg. I dag ble det jammen meg en runde med bakst på kjøkkenet og du kan si jeg både seiret og feilet. Mine kjeks ble rett og slett overstekt, men er du flink å passe på kan du nyte noen herlige og søte kjeks hverdag som helg! I dagens oppskrift brukte jeg mandelmelk fra Coop sitt økologiske merke anglaoark, men jeg vil absolutt anbefale deg å bruke det fra funksjonell mat. Det er mye bedre å bake med – det gir bedre “hold” i deigen og oppfører seg annerledes enn det jeg brukte i dag.

Processed with VSCO with a5 preset

Har forresten laget en batch med sukkerfrie bounties! Oh my – sjokolade og kokos er en ubeskrivelig digg kombinasjon så her kan du bare glede deg til en sunnere lørdagsgodt oppskrift!

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

80 gram mandelmel 

50g kokosmasse (kan byttes med havregryn) 

2ss kokosolje (smeltet) 

3ss fibersirup gold (kan byttes med lønnesirup) 

1ss fiber sirup clear 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 200 grader. Bland alle ingrediensene godt sammen og plasser deigen på den ene siden av et bakepapir. Brett resten av papiret over og kjevle ut deigen. Når den er passe tynn kan du sette den i stekeovnen. Sett klokka på 6 minutter – men følg godt med! 

Når steketiden er ferdig kan du se at deigen er relativt myk. Den må stå noen timer i kjøleskapet før du kan skjære den opp. Oppbevares kaldt. Spis de som de er eller ha på litt smør og syltetøy. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en nydelig kveld!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.