Ting jeg elsker fredag!

Heisann og god fredag fine deg!💛

I skrivende stund ligger Klara og sover ute i vognen (har funnet en mellomting som fungerer for oss – i vogna til klokken 11 og maks 1,5time soving). Tror løsningen lå i det å legge henne tidligere rett og slett. Før la jeg henne rundt 12 – 12.30 og det ble for sent. Ulrik koser seg med litt NRK super på iPaden – noe som er veldig stas! Her i huset får kidsa kun iPad i sjeldne tilfeller, så når mamma først sier at iPad er innafor er lykken stor😂.

Nå er jeg klar for fredag og et nytt “ting jeg elsker fredag” innlegg. Som vanlig deler jeg 3 av mine favoritter denne uken!

Crunchy Peanøttsmør fra Anglamark: 

Coop har et eget økologisk merke de fører i butikkene sine, nemlig Anglamark. Dette merke skiller seg litt ut i fra andre økologiske merker da det er en del rimeligere enn den typiske økologiske maten. Økologisk mat kan som sagt være dyrt i forhold til annet mat, men akkurat dette merke synes jeg er innenfor rimelighetens grenser. Som du kanskje har fått med deg så elsker jeg peanøttsmør! Jeg husker til og med første gang jeg smakte det i barnehagen. Den gang var jeg ikke overbevist og kjærligheten for peanøttsmør har kommet i voksen alder. Det som er så innmari digg med nøttesmør er at det smaker utrolig godt, det er fullt av sunne fettsyrer og det holder deg mett lenge. Jeg merker utrolig stor forskjell på metthetsfølelsen de gangene jeg ikke tilsetter nøttesmør i smoothien min.

Skal du gå til innkjøp av peanøttsmør og nøttesmør generelt vil jeg anbefale et naturlig et. Det jeg bruker fra Anglamark består av 99,4% peanøtter  (resten er havsalt). Med et slikt høyt innhold av peanøtter kan du være sikker på at du får i deg et sunt og bærekraftig produkt. Jeg bruker peanøttsmør i alt fra smoothies til dip (epler med kanel dyppet i peanøttsmør? Nam!) og ofte kan jeg finne på å ta meg en teskje med peanøttsmør når søtsuget melder seg om ettermiddagen.

Processed with VSCO with a5 preset

Topp smoothien din med en dasj peanøttsmør!

Steviosa dråper med vanilje: 

Disse dråpene er gull verdt i alt fra smoothies til te og jeg kan virkelig anbefale å skaffe seg stevia dråper med vanilje. Det er super allsidig og det varer lenge! Tror min flaske har stått i kjøleskapet i 3 måneder snart og jeg bruker den relativt ofte. Stevia kalles naturens eget søtningsmiddel og er en fin erstatning for vanlig hvitt sukker. Særlig bruker jeg det i drikker da det gir en fin og rund vaniljesmak. Lager jeg te er dette en selvskreven ingrediens i koppen! Hvis jeg vil droppe bananen i smoothien er stevia dråper en fantastisk fin erstatning. 2 dråper gir en utrolig god og søt smak.

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg bruker også stevia dråper i sjokolademelk, varm kakao og når jeg lager gurkemeielatte. Som regel liker jeg best å bruke usøtet mandelmelk når jeg lager gurkemeielatte og gjør et par dråper med stevia susen! Sødmen og vaniljesmaken passer veldig fint med den friske mandelsmaken i melka.

Creamier coconut milk fra Santa Maria: 

Følger du meg på instagram har du kanskje fått med deg min kjærlighet for is. Is er noe av det beste jeg vet og da snakker jeg ikke om vannis, men om en myk, kremete og vaniljeaktig iskrem. Vanlig iskrem man kjøper i softis maskiner eller på butikken er selvsagt fullstappet med sukker og mye annet tull – men jeg har heldigvis funnet frem til min helt egen is oppskrift her hjemme. Da jeg og Lasse giftet oss fikk vi nærmest alt vi trengte av kjøkkenutstyr (grunn nok til å gifte seg eller?) og en av de gøyeste duppedittene var en iskremmaskin man kan koble direkte på kitchenaid maskinen.

Processed with VSCO with a5 preset

Hva kan jeg si? Elsker du iskrem anbefaler jeg deg å investere i en iskremmaskin. Det er så latterlig lett å mikse opp sin egen is og det beste av alt? Det tar ca no time what so ever! Har du ikke iskremmaskin kan du selvsagt lage hjemmelaget iskrem, men da må du beregne mer tid og mer arbeid. I min maskin røres isen perfekt sammen og den er klar for servering etter 10 – 15 minutter. For meg personlig hadde det kanskje vært like greit å ikke hatt den da jeg lager unormalt mye is til meg selv.

Processed with VSCO with a5 preset

Uansett – i det siste har jeg fått helt dilla på kokosis. Jeg bruker selvsagt kokosmelk, men stol på meg når jeg sier at kokosmelk er ikke bare kokosmelk. Det er så mange ulike merker og de smaker alle forskjellig. For eksempel lagde jeg kokosis med kokosmelk fra rema 1000 sitt merke og det smakte ikke i nærheten så godt som den fra Santa Maria. Det beste alternativet er selvsagt å bruke kokoskrem (selges mest på innvandrerbutikker), men det kan være vanskelig å få tak i. Da kan jeg gi deg et fint alternativ – nemlig “the creamier coconut milk” fra Santa Maria. Denne kokosmelken er mye mer kremete i konsistensen og passer altså perfekt til å lage is av. Trenger du oppskrift kan du sjekke ut denne her.

Processed with VSCO with a5 preset

 

Ellers ønsker jeg deg en fantastisk fredag! Jeg skal straks pakke med meg et par bikinier og dra på spa til i morgen. Snakk om husmorferie (som er svært etterlengtet). God helg!💛

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.