En fristende sommerdessert!

Heisann!❤️

Titter innom for å dele en lettvint og smakende sommerdessert med deg. Hva er vel bedre enn en forfriskende dessert i sommersola? Jeg elsker bær – særlig med vaniljeis eller fløte. For meg er det selve definisjonen av et sommermåltid. Som sagt tåler jeg ikke jordbær, men det finnes heldigvis andre søte og herlige bær å få tak i. Bringebær, bjørnebær og ripsbær for å nevne noen. I dagens oppskrift finner du en deilig miks av skogens beste sommerbær – ha den gjerne over litt vaniljeis, cottage cheese eller vaniljekesam og nyt sommerdagene som kommer!

A507EBF8-A8D7-4315-843E-FF4DE21FA54A.JPG

Du trenger:

Til basen: 

100g frosne bær (skogsbær, bruker Rema1000 sin uten jordbær)

2ss speltmel 

1ss sukrin gold 

Til topping: 

30g smør 

60g mandelmel 

2ss sukrin gold 

Et dryss med kanel 

FCC14883-AFBF-419B-83DE-178F1BAC8DD0.JPG

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen de frosne bæra med speltmel og Sukrin gold og fordel dem i en liten ildfast form. 

Mål opp resten av ingrediensene og mos dem lett med hendene. Fordel miksen over bæra. Strø over kanel til slutt. 

Stekes i ca 15 – 18 minutter. Pga mandelmelet vil denne smuldrepaien ikke fremstå som vanlig. Den er litt mer rennende så du kan gjerne røre i den etter steking. Foretrekker du en vanlig smuldrepai kan du gjerne bruke siktet speltmel. (Mandelmelet gjør den lavkarbo). 

Processed with VSCO with a5 preset

Ha en nydelig dag videre!❤️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.