Fristende daddelbomber!

Hei og god mandag!💛

Her har jeg akkurat satt meg ned for kvelden og jeg skal ærlig innrømme at jeg gleder meg til å legge beina høyt å slappe av med en serie. Denne helgen har vært alt annet en tradisjonell for meg og jeg kjenner at to dager med fest og moro har satt sitt preg  – vi snakker trøtt. Jeg er avhengig av 7 – 9 timers søvn hver natt for optimal funksjon og nå skal jeg prioritere tidligere kvelder resten av uka. Når det er sagt har vi hatt en fantastisk fin helg – særlig det å våkne på et nytt sted med utsikt, strand og norsk sommervær var helt utrolig.

Processed with VSCO with a5 preset

I dag tenker jeg å dele mine superenkle daddelbomber med deg. Disse inneholder kun 5 ingredienser og de er en favoritt blant både store og små. De søte dadlene gjør at de får en karamellisert smak – noe som appellerer til de aller fleste søtmumser der ute.

Processed with VSCO with a5 preset

Lurer du på hvorfor dadler er bra for deg og eventuelt barnet ditt – les videre! 

  • De fleste kaloriene i dadler kommer fra karbohydrater og gjør de til en super energikilde etter trening for eksempel. 
  • De har et høyt innhold av antioksidanter. 
  • Dadler er rike på fiber noe fordøyelsen din elsker! Dessuten sørger fiberinnholdet for at blodsukkernivået holder seg stabilt selv om dadler inneholder mye karbohydrater. 
  • Det er også kjent at dadler er svært hjelpsomt for kvinner som skal føde. Det sies at å spise dadler i ukene før fødsel kan promotere en naturlig fødsel. 

Processed with VSCO with a5 preset

Vil du gjerne gi en hverdagssnack til barnet ditt men er usikker på hva som er innafor? Hvilke produkter som inneholder mye sukker/ lite sukker / fett og lignende? Lag heller disse her og ha et lager i kjøleskapet så kan du med sikkerhet vite hva barna dine får i seg!

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

300g store dadler (medjool) Selger som regel i løsvekt på Rema100

100g havregryn 

50g mandler 

1ss kakao 

Revet kokos 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Ta ut steinene av dadlene og kjør alle ingrediensene i en foodprossessor. Form til små baller og rull dem i revet kokos. Oppbevares best kjølig, men du kan gjerne ta de med på tur eller legge i matpakken. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en fin kveld!💛

2 thoughts on “Fristende daddelbomber!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.