Ukens middagstips!

Hei og god mandag!💛

Da har ferien vår offisielt startet, dvs at Lasse har joinet resten av gjengen og nå ser vi frem mot noen fine sommerdager sammen. Klara starter snart i barnehagen og da skal Lasse ha resten av pappapermisjonen og kjøre på med tilvenning. Jeg kjenner at jeg gruer meg så det er like greit at Lasse tar seg av de første dagene i barnehagen. Ellers titter jeg innom for å gi deg et supergreit middagstips denne uken – laks med marinerte grønnsaker og pommes frittes. Enkelt, greit og sunt for hele familien!

B2EF0F8B-7117-4BAD-9F0A-6E516DEC8D0C.JPG

Pommes frittes er en stor hit her i huset og når jeg først lager det går de ned på høykant. Jeg bruker alltid store poteter med lyst skrell (er ikke så flink på ulike potetnavn), men de er som regel de som ligger i løsvekt på butikken. Pommes frittes smaker best når de er stekt på høy temperatur og da bør du bruke rapsolje. Rapsolje tåler en mye høyere temperatur enn for eksempel olivenolje som ikke bør brukes over 200 grader. Vil du gjøre pommes frittesen mer smaksrik anbefaler jeg å tilsette 1ts gyllen gurkemeieblend før du steker dem. Ha potetstrimlene i en pose, ha over litt olje, gyllen gurkemeieblend og rist godt! Hell de utover på et stekebrett og hiv dem i ovnen. Da får du også en god dose antioksidanter med på kjøpet!

Processed with VSCO with a5 preset

Denne gangen valgte vi å grille laks og grønnsaker (synes stekte grønnsaker smaker så uendelig godt på grillen), men du kan gjerne steke dem i vanlig ovn. Pommes frittesen er stekt i stekeovnen mens det andre lå på grillen.

Processed with VSCO with a5 preset

Trikset for søte og seige grønnsaker er å tilsette en liten spiseskje med honning eller fibersirup gold hvis du ønsker et sukkerfritt alternativ. Du blander det rett og slett inn med hendene.

FDFEC195-54AE-4FBA-9B4B-739735014116.JPG

Du trenger: 

1 pakke laks / ørret 400g 

1 brokkoli 

2 store gulrøtter 

1/2 squash 

1 stor sjalott løk 

2 fedd hvitløk 

Olivenolje 

Havsalt 

1ss fibersirup gold / 1ss honning 

3 store lyse poteter 

Rapsolje

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Fyr opp grillen og stekeovnen. Bruker du kun stekeovnen kan du starte med pommesfrittesen først og sette den på nederste rist mens du steker det andre på 200 grader. 

Skjær potetene opp i tynne strimler. Fordel dem på et stekebrett og ha over rapsolje og havsalt. Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 30 minutter. 

Kutt opp grønnsaker og ha over på et aluminiumsfat/ ildfastform og ha over olivenolje, salt, pepper og fibersirup gold/ honning. Bland alt godt sammen med hendene og sett fatet på grillen. Grønnsakene kan gjerne stå i 30 minutter. Når steketiden nærmer seg slutten kan du ha over laksen. 

Serveres gjerne med aioli eller creme fraiche. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en flott mandag videre!💛

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.