Saftig og marinert kylling i glutenfrie wraps!

Heisann og god mandag!💛

Da var jeg tilbake med en ny og god oppskrift til deg! Vi har enda ferie her hjemme og siden sist innlegg har vi vært en tur i dyreparken. Å komme seg litt bort er alltid kjekt og denne gangen ble det en fantastisk fin tur sørover. Dyreparken er alltid en slager og den skuffet ikke i år heller. Nå er vi klar for en ny uke og på torsdag starter Klara i barnehagen. Men før det – mer mat og oppskrifter! Som en slags mandagstradisjon deler jeg en enkel middagsoppskrift i dag – den er beregnet for grilling, men etter været å dømme må du kanskje hive den i stekeovnen;-) Uansett hva du velger kan jeg love deg en saftig og god kylling!

E29AB377-7716-4429-B936-41DE7CFB4A84.JPG

Lefsene jeg har brukt i denne oppskriften er glutenfrie og du kan lese mer om hvorfor jeg liker dem her.

Her i huset er vi glad i kylling, men en kjedelig og tørr kyllingfilet? Nei takk. Lager jeg kylling foretrekker jeg å marinere den eller ha en god saus/ dressing til. Et annet tips er å bruke lårfilet av kylling, den delen inneholder mer fett og mer fett betyr mer smak. Den er utrolig saftig sammenlignet med kyllingfilet (bryst) og den tåler rett og slett mer.

FC8D3DE2-C434-4155-BACC-9236272D0527.JPG

Vi elsker å bruke wraps til denne retten, men er du ikke helt gira på det anbefaler jeg deg å lage en skål med pommes frittes + en salat. Er du fan av pommes frittes så er det en utrolig grei rett du lager i en fei. Man kan sikkert kjøpe frosne, men du sparer deg for mye penger, usunt fett og kalorier ved å lage dem selv. Med poteter, havsalt og litt rapsolje har du fries hele familien vil digge.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

1 pakke kyllinglårfilet

Til marinaden: 

2 sjalottløk 

2 fedd hvitløk 

2 never spinat 

1/2 bunt koriander 

4ss olivenolje 

Salt og pepper 

Saften fra 1 sitron 

Resten: 

1 pakke wraps 

Rivost 

Salsa (denne gangen ble det en kjøpe salsa (sterk chili fra oldelpaso) 

Evt en enkel salat 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 200 grader / fyr opp grillen. 

Ha ingrediensene til marinaden i en blender / foodprossessor og grovhakk. Ha alt over i en god bakebolle og bland inn kyllingen. La den stå en liten stund. (Du kan gjerne lage denne noen timer før og sette kaldt i kjøleskapet. Da vil smakene bli enda sterkere. 

Når kyllingen er ferdig (25min) kan du fordele den i lefsene. Ha over ost og lukk dem igjen. Bruker du grill legger du dem på grillen. Ellers kan du legge dem i stekepannen og bruke et lokk til å presse de ned i pannen med. Da blir de ekstra godt stekt. 

Server med salsa, creme fraiche og evt en enkel grønn salat. 

1C5C311E-7109-4640-B2AC-EFCA43D69517.JPG

Ønsker deg en flott mandagskveld videre!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.