Ting jeg elsker fredag!

Heisann og god fredag💛

Da var vi kommet til fredag og i dagens innlegg skriver jeg om 3 av mine favoritter denne uken (og generelt)! Dagen i dag startet med en fantastisk treningsøkt og jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å starte helgen på. Trening betyr så mye for meg og jeg er utrolig takknemlig for en aktiv hverdag og en kropp som fungerer!

IMG_2656.JPG

Rapsolje:

Som du sikkert vet så elsker jeg å tilsette gode og sunne fettsyrer i matlagingen.  Jeg bruker alt fra olivenolje, mct olje til kokosolje. Ofte kan man bli litt forvirret med tanke på når man skal bruke de ulike oljene og hvilke bruksområder de passer best til. Hva passer best i salaten? Hvilken olje bruker man hvis man skal skru varmen opp? Det er ganske greit å vite sånn ca hvordan og når man bruker oljer så i dag skal jeg skrive litt nærmere om en av oljene jeg velger å bruke i matlagningen.

Processed with VSCO with a5 preset

Rapsolje er en sunn og hjertevennlig planteolje med et allsidig bruksområde. Den tåler en del høyere temperatur enn olivenolje så den er et supert alternativ til steking i panne og stekeovn. Jeg bruker for eksempel rapsolje når jeg lager pommes frittes i stekeovnen. Den er også utrolig grei å bruke når du steker pannekaker og lapper. Du kan også bruke rapsolje når du baker. Er du på jakt etter en smaksnøytral olje i salaten kan du fint bruke kaldpresset rapsolje til det.

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg anbefaler denne rapsoljen fra Odelia. Den er kaldpresset noe som betyr at den er et sunt og trygt alternativ å bruke.

CC7C7B2D-0EE2-4AE2-944A-8C7137BF7F79.JPG

Frosne bjørnebær:

Ok så elsker jeg frosne bær. Hvorfor? De gir en fantastisk god smak og konsistens i smoothien og de er proppfulle av god næring. Frosne bær har like mye næringsstoffer (om ikke mer) enn ferske bær og de koster ofte en tredjedel mindre. Du kan blande dem inn i smoothien eller bruke dem som topping! Jeg elsker bjørnebær og det er ikke bare smaken som gjør dette mørke bæret til min favoritt – bare les her:

Processed with VSCO with a5 preset

 

Bjørnebær inneholder store mengder vitamin C. Vitamin C blant annet viktig for immunforsvaret.

Bjørnebær inneholder masse fiber – noe som er fantastisk godt for fordøyelsen og blodsukkeret.

Bjørnebær har et høyt innhold av antioksidanter som hjelper å holde kroppen frisk!

De har et lavt innhold av sukker sammenlignet med frukt.

Jeg finner frosne bjørnebær på Coop Mega – har aldri funnet på Rema 1000 så er gjerne utvalgte butikker som fører dette.

Processed with VSCO with a5 preset

Mandelmelk:

Når jeg lager gull latte, smoothies, sjokolademelk og iskrem bruker jeg ofte usøtet mandelmelk. Usøtet mandelmelk inneholder som navnet tilsier 0 sukker og passer fint hvis du ikke vil tilsette sukkerarter i feks drikken din. Den er også 100% plantebasert og inneholder svært lite kalorier. Alene er den gjerne litt kjedelig, men den passer perfekt i for eksempel drikker og smoothies.

155271CB-58B7-4903-923B-B6D536D9E514.JPG

Her har du noen tips til hva du kan lage med mandelmelk:

IMG_2653.JPG

I sukkerfri sjokolade melk her. I kaffen. I iskremen her. Eller i vafler/ pannekaker.

IMG_2652 2.JPG

Jeg elsker å bruke mandelmelk i smoothies og i gull latte! Gurkemeieblend kan du finne  her. Håper du kan ta med deg noen kjekke tips til helgen! Ønsker deg en nydelig fredag og god helg💛

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.