Ting jeg elsker fredag!

Heisann og god fredag fine deg!💛

Håper helgen din har startet utrolig bra! Her har det gått i et med barnehagelevering, trening, helgehandel og husarbeid og nå er jeg straks klar for fredag, helg og kos med mine fine. I skrivende stund multitasker jeg skrivingen mens jeg hiver inn på ferske bjørnebær fra hagen. Bjørnebær blandet med kremfløte og Sukrin gold er en superdigg hverdagsdessert alle bør prøve😉. Å du? Bjørnebær er et superbær stappet med antioksidanter og annet digg – så her kan du bare fråtse!

I dag deler jeg som vanlig 3 av mine favoritter denne uken og jeg håper du er klar for en koselig fredagslesning.

IMG_2834.JPG

Sukrin sjokolade: 

Som du sikkert har fått med deg er jeg en sucker for sjokolade. Når det er sagt velger jeg som regel mørk sjokolade eller sukkerfri sjokolade. Det finnes flere ulike varianter av sukkerfri sjokolade på markedet – noen er gode mens andre er rett og slett et dårlig alternativ. I dag tipser jeg om en av mine favoritter, nemlig Sukrin sjokolade med smak av kokos. Jeg synes den er utrolig bra på smak, god konsistens og den koster heller ikke mye. Som regel kan du også finne den i matbutikker med godt utvalg. Den inneholder søtstoff så hvis du ikke vil ha det er ikke dette sjokoladen for deg. Er du på jakt etter en sjokolade med naturlig søtning kan jeg anbefale Loving Earth sjokolade eller Berit Nordstrand sin sjokolade. Disse er begge søtet med kokosblomstsukker / nektar.

2CD17E89-22D4-4130-9C74-1B14252AFB34.JPG

Alkymisten: 

I dag vil jeg tipse deg om en bok som jeg elsker. Alkymisten er en bok jeg liker å lese relativt ofte da den gir meg noe nytt å tenke på hver eneste gang. For meg er denne boken helt magisk og jeg anbefaler deg på det sterkeste å lese den. Selve boken inneholder ikke mange sidene så her kan du senke skuldrene om kvelden å forsvinne inn i et skikkelig bokeventyr.

Processed with VSCO with a5 preset

Kort fortalt handler boken om gjetergutten Santiago som prøver å forstå hvordan han selv og verden fungerer. Liker du å filosofere og drømme deg bort er dette definitivt boken for deg. Selve boken er en av de mest solgte i verden og setter fokus på at det finnes en dypere mening med livet. Dette er en stor og annerledes leseglede og boken er et slags “sant eventyr”. Uansett bør du gi denne en sjanse! Jeg har den både på norsk og engelsk, men foretrekker den engelske versjonen.

Processed with VSCO with a5 preset

Sauerkraut fra “Eimealt”. 

Eimealt er en lokal bedrift i Stavanger som selger utrolig bra produkter! Blant annet kombucha og sauerkraut. Sauerkraut krukkene kommer med flere ulike smaker og i dag har jeg testet ut den med spisskummen og havsalt. Jeg digger surkål og denne her smakte helt utrolig bra på brødskiva! Kan tenke meg at den passer fint på middagsbordet eller i salaten også. Det som er så kult med surkål (hvis den er fermentert) er at den inneholder levende melkesyrebakterier. Og levende melkesyrebakterier er noe vi alle bør få i oss hver eneste dag.

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg tar probiotika hver dag og blander også probiotika pulver i maten til kidsa. Du kan godt ta probiotika selv om du ikke skal ut å reise – det vil kun gjøre deg godt og magen + fordøyelsen din vil elske det. Selv om vi tar tilskudd er det også viktig å komplementere med kostholdet. Da er surkål en super måte å få i seg de gode bakteriene på. Du kan gjerne lage selv (lekende lett) eller du kan kjøpe i butikk. Det eneste du må huske på er at surkålen må være fermentert, ellers har det ikke den gode effekten.

Processed with VSCO with a5 preset

Og når det er sagt; En velfungerende tarm er alfa og omega for en sunn og frisk kropp.

Processed with VSCO with a5 preset

Da ønsker jeg deg en nydelig fredag og god helg!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.