Ting jeg elsker fredag!

Heisann og god fredag!💛

Andre som kjenner at det er digg med helg? Når høsten kommer synes jeg helgen er ekstra fin. Tror kanskje det har med at kveldene blir mørkere og at hverdagen har slått inn for fullt. Ukene blir fort travle og da er det deilig å bare være sammen med de nærmeste i helgen. I dag deler jeg som vanlig 3 av mine favoritter denne uken. En av dem passer perfekt nå som høsten nærmer seg og jeg tipser om hvor du kan få tak i diverse kjekke produkter!

IMG_3061.JPG

Pumpkin spice: 

Pumpkin spice er et fantastisk godt og allsidig krydder. Det har en deilig aroma som oser av høst og det gir en utrolig god smak i både mat og drikker. Tradisjonelt sett brukes pumpkin spice eller gresskarkrydder som det kalles på norsk i søte desserter som for eksempel pai. Men her er det bare fantasien som setter grenser. Dette krydderet passer ypperlig i både desserten og middagen. Personlig elsker jeg å bruke krydderet i chai latte:

2dl havremelk / annen melk 

1 pose chai te fra pukka 

1ts fibersirup gold 

1/2 ts pumpkin spice krydder 

Valgfritt – pisket kremfløte på toppen 

89E97A41-2A2A-4D71-A9B6-BDDC333E89E8.JPGSlik gjør du: 

Kok opp 1,5dl vann og trekk teposen i noen minutter. Fjern teposen og tilsett resten av ingrediensene. Varm opp og miks det i en blender eller med en liten håndmikser før du heller over i en stor kopp. Toppes med krem! 

CCC58DC3-BCF5-4107-BB8E-796A7D3AD138.JPG

Krydderet jeg bruker inneholder kanel, ingefær, muskat og nellik. Alle ingrediensene er økologiske og jeg kjøper krydderet via iherb. Iherb er en nettside som er trygg å bruke, de leverer på døren med DHL og du kan være sikker på at produktene du kjøper er ekte vare. Bare husk å sjekke tollgrensen for mat hvis du ikke vil betale toll på det du kjøper.

Processed with VSCO with a5 preset

Kokosflak fra grønn&frisk:

Da jeg var innom kiwi denne uken kom jeg over noe utrolig kjekt i nøttehyllen – revne kokosflak. Kokosflak smaker utrolig godt alene, men er ekstra digg som topping i for eksempel en smoothiebowl. Og utenom at jeg har knasket på dem her og der i løpet av uken testet jeg dem ut i smoothien min til frokost i dag. Og ja – nam! Jeg elsker crunch i smoothien og disse her passet helt perfekt.B45CCAC6-5717-44EB-AF29-85B4E4F0179B.JPGKokosflak er forresten rik på fiber (dobbelt så mye som rugbrød) og selen. Selen er en av naturens kraftigste antioksidanter og beskytter mot oksidativt stress. Enklere formulert – antioksidanter beskytter cellene dine og er med på å holde deg frisk! Så hiv deg rundt og spis litt kokosflak! Du kan også finne et hav av antioksidanter i for eksempel gurkemeie.Processed with VSCO with a5 presetFiberHusk: 

Fiber husk er blant annet glutenfritt, fiberrikt og passer supert i alt fra smoothies til bakst. Baker du mye glutenfritt kan jeg tipse om at fiberhusk er et utrolig bra bindemiddel og kan kjøre baksten din mye bedre. Jeg bruker fiberhusk når jeg lager pannekaker uten karbohydrater. Da fungerer det som et bindemiddel som gjør at det er enkelt å steke pannekakene. Bruker du kun mandelmel vil det være en skikkelig utfordring å steke både pannekaker og vafler. Oppskrift på lavkarbo pannekaker uten gluten kan du finne her.

Processed with VSCO with a5 presetNoen kjappe om Fiberhusk: 

  • Fiberhusk har et høyt innhold av kostfiber
  • Fører til en bedre fordøyelse (både løs og treg mage)
  • Gir en utrolig god metthetsfølelse når fibrene tar opp vann og fyller magen
  • Kan blant annet brukes i bakst, smoothies, kjøttkaker og pannekaker
  • Inneholder gode bakterier som støtter tarmen

Processed with VSCO with a5 presetDa ønsker jeg deg en fantastisk god helg!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.