Lavkarbocookies med squashpuré

Hei og god fredag!💛

Dagen i dag startet med en utrolig god treningsøkt etterfulgt av litt jobb + matlaging. Føler det er så lenge siden jeg har eksperimentert med oppskrifter på kjøkkenet så denne dagen var etterlenget. Som du kanskje vet så elsker jeg squash. Helst i middagen, men squash kan også brukes i andre matretter. Som regel pleier jeg å fryse squash i mindre biter å bruke dem i smoothiebowls eller smoothies. Et annet fint byttetriks på kjøkkenet er å erstatte squash med pasta innimellom. Den smaker vel så godt i både tomatsaus og pesto!

9FF62317-6F7C-44F3-BD03-D2F3DCB46EFF.JPG

Squash er som sagt stappet med næringsstoffer og den smaker relativt nøytralt – noe som gjør den perfekt som en liten sidekick i ulike retter. I dagens cookie oppskrift finner du blant annet squashpuré som tilfører baksten både fiber, vitamin C, kalium og folat. Og hvis ikke det er en god unnskyldning for å spise cookies så vet ikke jeg.😉

Processed with VSCO with a5 preset

Selve matlagningen tar litt tid med tanke på squashpureén, men den kan fint stå i ovnen mens du holder på med noe annet. Den skal nemlig stekes på svak varme i ca 1,5t så her kan du fint finne på noe underveis.

D5BD0EF3-101C-4E09-8EA8-1E2AD01DCD7E.JPG

Ønsker du en annen søtning enn Sukrin gold kan du erstatte samme mengden med for eksempel kokosblomstsukker. Du kan også erstatte mandelmelet med speltmel (da blir de ikke lavkarbo), bare husk å justere litt på mengden. Du må nok beregne litt mer speltmel i forhold til mandelmel.

Du trenger: 

(1 squash kuttet opp i 4 deler stekes i en ildfast form på 150 grader i 1 – 1,5timer. Når squashen er klar fjerner du skallet og moser med gaffel/ stavmikser). 

2ss smeltet smør 

3ss squash puré

2ss philadelphia ost 

1/2 ts vanilje (kan sløyfes) 

1 egg

100g Sukrin gold 

Processed with VSCO with a5 preset

Først blander du alt dette sammen med en visp eller i  en miksmaster og setter til siden. 

Processed with VSCO with a5 preset

130g mandelmel 

1/2 ts bakepulver 

En liten klype salt 

En liten klype kanel 

1ts fiberhusk (kan sløyfes) 

1/2 mørk sjokolade (70%) 

Processed with VSCO with a5 preset

Rør det godt sammen, tilsett hakket sjokolade og ha over i bollen med det våte. Bruk en sleiv og form til en deig og form små cookies på et bakebrett. Trykk dem lett ned med hendene. Stekes i ca 20 minutter på 180 grader. La kakene avkjøles noe før du setter de kaldt i kjøleskapet. Kan spises med en gang, men jeg anbefaler å la dem bli kalde først. Da får de bedre og fastere konsistens. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en nydelig fredag!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.