Donuts med en smak av høst

Heisann og god mandag fine deg!🎃

Ok, først av alt behersk deg – disse donutsene er farlig gode. Vi snakker ekte høstsmak pakket inn i noen deilige og smaksrike donuts som smelter på tungen. På en måte er jeg glad for at oppskriften kun lager 9 donuts, men på en annen side kan du fint doble den og bare nyte. Yolo er vel ordet jeg leter etter😉. Søtningen jeg har brukt i denne oppskriften er kokosblomstsukker (uraffinert men allikevel “sukker”). Så dette er ikke en sukkerfri variant, men et litt sunnere alternativ for magen.

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg slo til med en til røre til i går (Lasse som insisterte), og da brukte jeg blant annet Sukrin gold. Resultatet ble fantastisk godt, så den oppskriften deler jeg gjerne senere.

Processed with VSCO with a5 preset

I dagens oppskrift kan du gjerne bruke et donut brett hvis du har. Jeg kjøpte mitt her da jeg aldri har kommet over et slikt brett i vanlige butikker. Jeg tenker at du også kan bruke muffinsformer til denne oppskriften – bare pass på at steketiden kan variere noe hvis du bruker andre former.

Processed with VSCO with a5 preset

Det som er utrolig greit med denne oppskriften er at den tar 10 minutter og røre sammen samt 20 minutter å steke. En perfekt dessert hvis du plutselig får besøk eller vil ha noe ekstra digg til kvelds / kaffen.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

90g speltmel 

80g kokosblomstsukker 

2ts bakepulver 

1ts vaniljepulver 

3ts kanel 

1ts pumpkinspice eller 1/4ts muskat 

2ss smeltet smør 

2ss eplemos / eplesyltetøy (Helios sin eplemos er ganske god) 

1dl havremelk / annen melk 

En liten blanding av kokosblomstsukker og kanel 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Bland sammen alt det tørre i en bolle (utenom kokosblomstsukker). Bland sammen alt det våte sammen med kokosblomstsukker i en annen bolle og miks det sammen. Hell det våte over i det tørre og bland godt. Fordel i donutsformer eller muffinsformer. Stekes i 20 minutter. La de avkjøle seg noe før du dupper dem i smeltet smør og så i kanelmiksen. 

Processed with VSCO with a5 preset

Nå skal jeg rett og slett lage meg en stor kvelds. Dagen har gått til husvask, rydding og organisering og nå trenger hodet en aldri så liten time out. Ha en nydelig kveld!😚

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.