Kjør i din egen bane

Hei fine deg!💛

I dag tenker jeg å skrive litt om trening og hvorfor det er så utrolig viktig at du kjører ditt eget løp og ditt eget tempo. Når man snakker om trening er det nesten umulig å ikke trekke inn det å sammenligne seg selv med andre. Det er veldig lett å falle for fristelsen og se på hva andre gjør og hva andre oppnår i stedet for å fokusere på seg selv og sine egne mål.

Kopi av loving   yourself   is the   greatest   revolution.jpg

For en stund tilbake kom jeg i prat med en hyggelig person angående trening og treningsrutiner. Jeg fortalte gledelig om mine treningsvaner og hvorfor jeg velger å trene. Blant annet snakket jeg om det å ha en løpeøkt ila uken og at jeg gjerne liker å løpe lengre distanser under disse løpeturene. For meg så betyr en lengre distanse alt mellom 3 og 9km. Med tanke på at jeg startet på bunn for ca 7 år siden så er 3 – 9km en fantastisk prestasjon for meg. Den gang hadde jeg aldri sett for meg at jeg kunne komme lengre enn 200m uten å stoppe.

For denne personen var min langdistanse økt nærmest en oppvarming og man kan gjerne si at den personen er bedre trent eller trener bedre enn meg – men akkurat der klarer jeg å se at vi alle er forskjellige med ulike mål og ulik oppfatning om hva trening er og hva trening betyr for hver enkelt.

For meg så betyr trening overskudd i hverdagen, energi til å gjøre alt jeg vil og det gir meg selvtillit og mestringsfølelse. Jeg føler at trening hjelper på humøret mitt, tålmodigheten min og selve det å føle seg frisk og rask. Hvis jeg skal begynne å sammenligne meg selv med jenter som er bedre trent enn meg vil det ta bort noe av treningsgleden jeg kjenner så sterkt på. Jeg vil aldri være god nok, trene nok eller få de resultatene jeg ønsker. Trening er et verktøy for meg – noe jeg bruker aktivt i hverdagen for å ha overskudd. Jeg trener og spiser ikke for å få sixpack eller en rompe som nærmest puster på ryggen – jeg vil bare være glad og nyte livet med masse energi. Når det er sagt er det selvsagt lettere for kroppen å være sunn og slank med rett kost og trening.

Og ja – jeg vet at Instagram florerer av treningskontoer med muskuløse jenter som ser helt smashing ut. Men husk at de jentene har trent i flere år – de prioriterer trening på et helt annet nivå. Det er helt supert å følge slike kontoer hvis målet ditt er å få slike resultater. Men for meg er det en liten økt i hverdagen som gjelder. Jeg er ikke lidenskapelig opptatt av trening på den måten at jeg ofrer timesvis på treningsstudio. Jeg liker å få inn en økt her og der og sier meg fornøyd med det.

535F4B39-5937-45B3-B0F1-7898D8A07E02.JPG

Og husk – spis masse god mat som gir deg energi! 

Det finnes alltid noen å sammenligne seg med. Kanskje tenker du at 1km er langt å løpe for deg? Kanskje startet du å trene sist uke? Kanskje målet ditt skal være å løpe 2km neste måned? Uansett hva og hvor du er må du ta alt i ditt eget tempo og heller kjenne på hvilken følelse trening og aktivitet gjør for deg.

Hvis du hele tiden skal sammenligne deg med andre vil det alltid være noen som er bedre trent, penere og tynnere enn deg. Uansett hvordan du ser ut nå. Jeg kan jo se på Funkygine å tenke; “Fy filler” så smashing hun ser ut etter 3 barn. Hvorfor ser ikke jeg slik ut, jeg har jo bare 2 barn”? For det første er trening en livsstil for henne, hun er lidenskapelig opptatt av det og bruker mye mer tid på trening enn meg. Og for det andre synes til og med Funkygine at strekkmerker, løs hud og ammepupper kan være vanskelig og hanskes med til tider.

078E486B-7E8E-4D14-B5AC-7A4315447BAC.JPG

Poenget er at alle har sine usikkerheter og greier de må jobbe med. Men hvis du heller fokuserer mer på deg selv og hva du vil ha ut av treningshverdagen vil det være mye lettere å føle seg vel og fornøyd i egen kropp. Og du? Husk at selvtillit er din beste venn, du er god nok som du er.

AAAAAND done😉

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.