Ting jeg elsker fredag!

Heisann fine deg og god fredag!💛

Da er det på tide med et aldri så lite “ting jeg elsker fredag” innlegg og i dag deler jeg to av mine favoritter denne uken. Er du en av dem som elsker melkefrie produkter er dette innlegget perfekt for deg! I dag skriver jeg nemlig litt om en ny vegansk “kogurt” som er et ypperlig alternativ til vanlig meieri yoghurt. Personlig kan jeg spise både med og uten melkeprotein, men jeg synes det er viktig å mikse det litt opp. Akkurat slik som at vi spiser vegetar middag noen ganger i uka er det også greit å bruke plantebaserte produkter innimellom.

IMG_3900.JPG

Ellers har fredagen startet helt supert – jeg har fått inn 30 minutter med intensiv trening og nå skal jeg straks avgårde med helgens gurkemeie forsendelse. Håper du gleder deg til helg!

Ull votter: 

I dag har jeg valgt å dele en favoritt som ikke hører til på kjøkkenet, men jeg vet at flere av dere etterlyser litt mer enn kun matprodukter og jeg kan gjerne dele mer av ting jeg digger sånn utenom på kjøkkenet.

EE1EBE3D-4C50-4263-B59C-E8B241C4B6E1.JPG

Her om dagen kom jeg over noen herlige hansker på BikBok som jeg bare måtte ha. Været begynner å bli kaldere og for meg er det synonymt med tørre hender. Det er den samme regla hvert eneste år – i midten av september når høsten sniker seg på blir hendene preget av den synkende temperaturen. Håndkrem er et must, men hansker kommer godt med når jeg er ute over lengre tid.

Processed with VSCO with a5 preset

Det som er utrolig greit med disse hanskene er at de er en “wool blend”, dvs 60% ull og 40% polyester. Perfekt mellom høst og vintersesong. De er også fine å se på og de passer flott til både jakke og kåpe. Det aller beste? De koster 149kr, noe jeg synes er relativt billig for et par ullhansker.

Processed with VSCO with a5 preset

Kogurt: 

Hva er kogurt tenker du? La meg si det slik – en deilig, fyldig og smaksrik vegansk yoghurt. Helt fri fra melkeprotein gjør denne kogurten til et utrolig bra melkefritt alternativ. I vår og sommer testet vi Klara for melkeprotein allergi, og jeg er så takknemlig for at det gikk bra. 5 uker uten melkeprotein var en stor utfordring og jeg føler sånn med dere som må hanskes med dette hver eneste dag.

Processed with VSCO with a5 preset

Da Ulrik var 2 kuttet vi gluten i en periode og jeg må si at det å kutte ut melkeprotein var hakket verre. Kanskje ikke for voksne, men for barn er det nærmest umulig å finne greie alternativ til for eksempel ost og yogurt. Det som er fint er at kolonihagen har lansert en ny kogurt som er basert på kokos. Den er også fri fra søtningsstoffer så du kan med trygghet gi den til barna dine. Kogurt finner du blant annet på Rema 1000!

Processed with VSCO with a5 preset

Helgens veganske smoothie bowl med kogurt: 

70g frosne bær 

1 avokado 

1 beger vanilje kogurt 

1 klype spinat 

1/2 banan 

Chiapudding (2ss chiafrø dekket med vann/melk – et par timer i kjøleskapet) 

Toppet med: 

Bær, solsikkekjerner og peanøttsmør 

Slik gjør du: 

Ha alle ingrediensene til smoothien i et desilitermål og mos alt med en stavmikser. Fordel i en skål sammen med chiapuddingen og toppingen. 

Processed with VSCO with a5 preset

Da ønsker jeg deg en fantastisk god helg!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.