Brokkoligrateng med kalkunbacon

Hei og god mandag!💛

Da var vi kommet til nest siste uke i september og jeg er snart klar for høstferie, oktober og skikkelig høst. Her har vi fått et aldri så lite tilbakeblikk til sommeren med både 18 og 20 grader i løpet av helgen og akkurat det har vært helt fantastisk. Godt å lade opp til høst og ruskevær med en ordentlig fin “sensommer” helg. Og apropos høst og ruskevær – halsen min har fått en real sesong smell og i dag har jeg fungert på halv maskin. Det viktigste da er å lytte til kroppen og ta det med ro, så i dag blir det sofa, ingefærsuppe og gurkemeiemelk på meg.

48463AFD-1D86-4DFF-981E-1BC250C74FE5.JPG

Ellers titter jeg innom for å dele en herlig og enkel oppskrift med deg, nemlig brokkoligrateng. Denne er en stor favoritt hos barna mine og jeg elsker å lage litt ekstra slik at lunsjen dagen etter blir komplett. For er det noe jeg digger så er det kald middagsmat.

CD908C40-9001-444F-850D-3EEADC924DAB.JPG

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

1 pakke kalkunbacon 

1 brokkoli 

1 purreløk 

1/2 squash 

3 gulrøtter 

3 egg 

2ss creme fraiche 

1dl melk 

1 pakke rivost 

Salt og pepper

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 200 grader. Skjær opp grønnsakene og fordel dem i en ildfast form. Skjær opp kalkunbacon i små biter og stek dem i stekepannen. Ha baconet over med grønnsakene. 

Visp sammen egg, creme fraiche, melk, salt og pepper og hell det over grønnsakene. Toppes med rivost. Stekes i 30-40 minutter midt i ovnen. Du kan også tilsette makaroni eller pastaskruer i gratengen. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en nydelig mandag videre!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.