Ting jeg elsker fredag!

Hei fine deg og god fredag!💛

Da var det fredag og i dag deler jeg 3 av mine favoritter denne uken. I skrivende stund har jeg akkurat funnet meg en liten sjokolade og en stor kopp kaffe (dobbel espresso), om fredager er alt lov😉. Senere i dag skal jeg ta med Ulrik på Kaptein Sabeltann premiere og jeg gleder meg sånn! Alene tid med eldstemann er gull verdt innimellom og da er det ekstra stas å finne på noe gøy. Ellers skal jeg på vinkveld med noen venninner i kveld så denne helgen blir skikkelig koselig. Håper du har mye gøy på agendaen og nyter første dag i helgen.

IMG_4054

Sukrin sirup gold: 

Som du kanskje har fått med deg så elsker jeg fibersirup gold. Det kan gjerne minne om lønnesirup og gir en utrolig god og rund smak i for eksempel bakst, smoothiebowls eller i drikke. Den er nærmest sukkerfri noe som jeg setter pris på. Dagens tips er en ny og forbedret sirup som har kommet på markedet. Denne sirupen erstatter fibersirup og har de samme bruksområdene. Jeg erstatter ofte honning med denne sirupen når jeg for eksempel lager gurkemeie latte.

Processed with VSCO with a5 preset

C23F7455-CFD5-4F01-AAD7-60E8D09A602B.JPG

På funksjonell mat sin hjemmeside tipser de om ulike oppskrifter som denne sirupen passer perfekt i. I tillegg til å smake utrolig godt i gullmelk kan jeg anbefale deg å bruke den som topping over frosne bær med cottage cheese eller iskrem.

Processed with VSCO with a5 preset

Plantego – grillet paprika og kikerter: 

Opp med hånda hvis du elsker å prøve ut nye pålegg! Haha – jeg må ærlig innrømme at jeg er et lite vanedyr når det kommer til pålegg på brødskiva. Som oftest går det i noe grønt, noe ost og gjerne en bit kyllingskinke. I helgen er jeg kanskje ekstra oppfinnsom å slenger på litt avokado eller syltetøy.

Processed with VSCO with a5 preset

Her om dagen kom jeg over en nyhet i meieri disken på butikken og gjett om jeg digger den. Et plantebasert pålegg som inneholder 94% grønnsaker. Selve konsistensen minner litt om pesto og det gir en utrolig god smak på brødskiva. Jeg har erstattet dette pålegget med smør og det funker som bare det.

Et annet tips er å ta en aldri så liten spiseskje med plantego og ha den i salaten. Da har du en fiks ferdig dressing som gir en kjempefin og frisk smak. Jeg kom over denne nyheten på Coop Mega, men den produseres av Mills så jeg regner med du finner den flere steder. Og du? Den finnes også i flere smaker.

Processed with VSCO with a5 preset

7 – kornbrød fra Kolonihagen: 

Akkurat nå sitter jeg og venter på at brødbaksten skal gjøre seg ferdig i stekeovnen. Et innlegg må ha bilder og nå er det kun noen minutter igjen av steketiden. Hele kjøkkenet oser av bakst og akkurat det gjør meg varm i hjertet. Det er få ting som slår ekte norsk hvetebakst og i dag tester jeg ut kolonihagen sitt 7-kornsbrød. I miksen har jeg også tilsatt litt ekstra chiafrø og 1ss Sukrin sirup for ekstra sødme. Gjett om jeg gleder meg til å smake.

Processed with VSCO with a5 preset

Selve brødmiksen inneholder økologiske og rene ingredienser som du trygt kan spise med hele familien. I posen finner du blant annet hvete, havre, solsikkekjerner og linfrø så dette brødet er både sunt og grovt med varierte ingredienser.

65AD161A-EE02-4186-BBF1-7DC48BDD38CF.JPG

Processed with VSCO with a5 preset

Man blander mel miksen med vann og gjær og annet du må ønske (honning, Sukrin sirup, frø osv) og rører det godt sammen. I dag har jeg valgt en jerngryte som stekeform, men du kan også lage rundstykker av deigen. Da må man bare justere litt på vannmengden. Min favoritt? Varm hvetebakst med smør. Ingenting slår akkurat dette på en regntung høstdag.

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en fantastisk god og fin helg!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.