Kyllingboller med spinat

Reklame – inneholder sponsede produkter 

Hei fine deg!⭐️

I dag titter jeg innom med en lynrask middagoppskrift – nemlig kyllingboller med spinat. Det som er så digg med disse her er at du kamuflerer både spinat, løk, koriander og hvitløk, 4 grønnsaker hele familien har utrolig godt av. Hvitløk har for eksempel utrolig mange gode egenskaper som både kroppen og fordøyelsen har godt av, noen kan jeg nevne her:

  • Hvitløk bidrar til et bedre immunforsvar
  • Den er svært god mot problemer i ledd
  • Bekjemper forstoppelse
  • Balanserer blodsukkeret
  • Reduserer urinsyre som kan lede til revmatisme

Processed with VSCO with a5 preset

Så hvis du frykter for dårlig ånde etter et måltid med hvitløk kan du veie det opp mot punktene over.😉 Et annet lurt tips er å berike middagen din med ekstra crunch. Sesamfrø inneholder magnesium, kalsium og fosfor som blant annet bidrar til sterkere bein. I tillegg inneholder frø mye fiber noe som fordøyelsen elsker!

Processed with VSCO with a5 preset

Dagens kyllingboller passer perfekt til en enkel salat eller sammen med pasta / potetstappe. Mine barn elsker potetstappe laget av store poteter, smør og fløte.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

1pk kyllingkjøttdeig 

1 stor neve spinat 

1/2 bunt koriander 

1 stor sjalottløk 

2 fedd hvitløk 

Salt & pepper 

1ss speltmel 

1ts olivenolje 

1ss sesamfrø til topping 

Slik gjør du: 

Finhakk alle grønnsakene (så fint du kan/ i en foodprossessor) og ha dem over i en bolle. Tilsett kyllingkjøttdeig, salt, pepper, olivenolje og speltmel og bland godt sammen med hendene. Form mellomstore kyllingboller og ha dem i en stekepanne. Stekes godt på en side før du snur dem og trykker dem lett ned i panna. La kyllingbollene få en fin stekeskorpe før du serverer dem. 

Processed with VSCO with a5 preset

Da skal jeg senke skuldrene og nyte en stor kopp gullmelk. Håper kvelden din er rolig og fin.⭐️

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.