Ting jeg elsker fredag!

Hei fine deg og god fredag!💛

Endelig fredag og denne helgen setter vi snuten mot Bergen. Både min og Lasse sin lillebror bor i Bergen og denne helgen står både besøk, aktiviteter, god mat og masse kjekt på agendaen. Vi skal blant annet besøke akvariet i Bergen og det nyåpnede naturhistoriske museet. Der jobber nemlig min lillebror så vi satser på en real gjennomgang😉. Ellers deler jeg noen av mine favoritter denne uken – og en av dem er jeg virkelig hekta på!

IMG_4935.JPG

Gresk yoghurt med kokos: 

Ok, opp med en hånd hvis du elsker kokos! Jeg simpelthen elsker alt som har med kokos å gjøre. Alt fra kokosmelk til kokos tøymykner, I´m sold. Så da jeg plutselig kom over Synnøve sin nye greske yogurt variant med kokos (den bare stod der og ropte på meg) så måtte jeg selvsagt prøve. Og la meg si det slik, for en fantastisk deilig smak og ikke minst kremete konsistens!

1FF9154A-7B06-49DA-A48D-8E89D8E7917E.JPG

Bland den inn i smoothien. Her har jeg en god miks av fettrike frø og nøtter samt avokado. Perfekt frokost! 

De som kjenner meg vet at jeg er en stor tilhenger av sunt og godt fett i maten. Fett gjør deg mett og er virkelig en stor del av et sunt og variert kosthold. I denne yoghurten er det svært lite fett noe som gjør den til et greit mellommåltid eller som en lett dessert. Skal jeg bruke den til et måltid (feks frokost) er det viktig at jeg blander den med noe som har et høyt fettinnhold. Å tilsette en god fettkilde i måltidet er så viktig for å holde blodsukkeret stabilt og magen mett. Ellers ryker du på en sultfølelse ganske fort etter at du har spist.

49E778A7-B7B6-462F-965B-04C77A7FB30E 2.JPG

Bruk den som topping på pannekaker og vafler! 

Selve yoghurten er ikke tilsatt sukker så her finner du mye mindre sukker enn i vanlige yoghurt alternativ. I forhold til gresk yoghurt med vanilje inneholder denne varianten utrolig lite sukker. (Nb. den har *et naturlig innhold av sukker). Ha 1-2ss av denne sammen med noen frosne bær og kanel etter middag – nam!

9063C744-8508-4E66-B795-EE46874D69F1.JPG

Østavind: 

Ost er en av mine store favoritter og i dag skal jeg dele en skikkelig godbit med deg. Tine meieri har flere fantastiske oster på markedet, men denne her slår alle. Synes jeg da😉. Østavind er en world winning ost som seriøst smelter på tunga. Vi snakker fyldighet, aroma og en fantastisk god smak. Selve osten blir markedsført som en hverdagsost, og det er jeg forsåvidt helt enig i. Osten passer perfekt på brødskiva og knekkebrødet, men passer også som et tilbehør til for eksempel vin.

86673700-7FA6-4C19-9641-7EC5FC8DA384 2.JPG

Osten er lagret i minst 5 måneder for å gi osten fylde og karakter. Selve ystingen skjer på Helgelandskysten mellom hav og fjell. Akkurat når det kommer til osteproduksjon har jeg ikke mye kunnskap, men denne osten her smaker særegent. Den skiller seg ut fra andre ostetyper så det har kanskje noe å si hvor den er produsert😉.

60B1AC13-AF40-4F5D-8B6F-A1070E6CB2B8.JPG

Jeg kan virkelig anbefale den sammen med litt kjeks, eplesyltetøy og vin. Det er alltid det jeg velger når lørdagen kommer. Og selvsagt mørk sjokolade – da er lørdagskvelden komplett.

82460D37-FE71-40C9-8F23-0B9E790480DC.JPG

Ost, vin og spekemat er noe av det beste jeg får. Prøv ut denne osten neste gang du skal kose deg med litt vin! 

Da ønsker jeg deg en fantastisk fin helg!💛

2 thoughts on “Ting jeg elsker fredag!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.