Glutenfrie hverdagsboller

Hei fine deg!💛

I dag deler jeg en fantastisk god og enkel oppskrift med deg. Vi snakker boller uten heving, uten gluten og (nesten) uten sukker. Hvitt sukker vel og merke. Disse er søtet med kokosblomstsukker – noe som gjør de svært gode, søte og barnevennlige. Nå som høsten er her føler jeg en stor trang til å spise masse deilig kosemat hver eneste dag. Mørk sjokolade, gullmelk og gjerne en stor kopp te er et must hver kveld.

88D934EB-DC58-4798-88B6-42A42F5742B5.JPG

Det er liksom noe som skjer med meg når høst, mørke, regn og vind regjerer – jeg vil være inne under teppet og bare slappe av så fort barna har lagt seg. De kveldene jeg tar meg helt fri fra jobb sørger jeg for å koble helt ut og bare nyte.

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

Så i dag deler en kjapp bolle oppskrift du enkelt kan lage hvis du kjenner på søtsuget en vanlig onsdagskveld. Personlig synes jeg disse bollene er det nærmeste jeg har kommet “vanlige” boller noen gang. Det er ikke helt det samme, men en ting kan jeg love deg; de vil definitivt bli en sunnere variant vinner.

E7CE0F3B-41C8-4B56-B8AE-ABC35580A6BC.JPG

Du trenger: 

2 egg 

2ss kokosblomstsukker (evt 2ss sukrin+) 

1 beger original philadelphia ost 

3,5dl mandelmel 

1ss fiberhusk 

1 ts bakepulver 

2ts kardemomme 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 220 grader. Miks sammen egg, philadelphia ost og kokosblomstsukker. (Jeg kjører alt i en foodprossessor). Bland sammen det tørre og ha over med det våte. Når deigen er ferdig former du mellomstore boller med hendene. Ha gjerne litt lunkent vann på hendene før du former bollene. Plasser dem på et stekebrett og stek i 15 minutter. (Av denne oppskriften fikk jeg 9 boller). 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en fin kveld videre!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.