Meatfree Monday med “kjøttdeig” og spagetti

Hei fine deg og god mandag!💛

Siste uken i oktober er her og nå gledes det til november og juleforberedelser. Jeg ser sånn frem til å teste ut nye og kjekke juleoppskrifter jeg kan dele med dere! Flere har kommet med ønsker og tips til hva jeg kan lage, og akkurat det setter jeg så stor pris på. Så er det noe du ønsker å finne en sunnere vri på tar jeg gjerne i mot tips!

AF5DFBD4-5CC0-47C9-903C-FDC8523CD92A.JPG

I dag deler jeg en helt latterlig enkel middagsoppskrift med deg. Den er hva jeg kaller sunn fast food – sunn mat som er kjapp å lage! Selve “kjøttdeigen” eller vegetardeigen som det så fint heter kjøper jeg på Coop. Den er vegetariansk og ikke vegansk, dvs at den inneholder ost som er et melkeprodukt.

D8610FA6-D50A-445B-A5C6-1CDE4E2A6951.JPG

Processed with VSCO with a5 preset

Som tilbehør har jeg i et stort glass med pastasaus (økologisk og fri fra tilsetningsstoffer). I tillegg til tomater inneholder den også aubergine, stangselleri, extra virgin olivenolje, gulrot, løk, sort pepper, paprika, fennikelfrø og havsalt. Jeg elsker å kjøpe denne når jeg ikke gidder å lage pastasaus selv. Da vet jeg at både meg og kidsa får i oss store mengder med gode næringsstoffer likevel.

Processed with VSCO with a5 preset

Og du? Speltpasta er et fantastisk godt alternativ til vanlig pasta. Sliter du med magen vil jeg virkelig anbefale deg å styre unna vanlig hvit/ fullkornspasta. I dag finnes det utrolig mange gode alternativ til den vanlige pastaen som både smaker fantastisk og gir en god tekstur i middagsretter.

FA090166-7874-44A7-A8A7-693F238DF67A.JPG

Du trenger: 

2 pakker vegetardeig fra Coop. (Jeg stekte opp 2 pakker for å sikre restemiddag i morgen) 

1 glass pastasaus fra superbra 

1 avokado 

Rømme / creme fraiche 

Speltpasta / valgfri pasta 

Eventuelt stekte gulrøtter & brokkolibuketter 

Slik gjør du: 

Kok opp vann til pastaen. Stek vegetardeigen som anvist på pakken. Etter du har grovhakket den og surret den i pannen i ca 5 minutter kan du ha over pastasausen. La det småkoke i ca 10 minutter. Kok speltpasta som anvist på pakken. Serveres alene med avokado og rømme eller sammen med stekte grønnsaker. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en nydelig mandag videre!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.