Ting jeg elsker fredag!

Hei fine deg og god fredag!💛

Da var vi kommet til november måned – 4 små uker igjen til advent, kos og julestemning. Jeg elsker julen og etter barna kom? La oss bare si at julestemning er ikke til å unngå i dette huset. Men før julepynt, pepperkaker og julegaver står på planen er det viktig å nyte måneden vi har foran oss. November gir oss muligheten til å roe ned og senke skuldrene før desember setter inn for fullt. Personlig elsker jeg å møte hver dag, uke og måned med et formål. Det er så lett å bare suse med i hverdagen og glemme detaljene oppi alt det travle.

IMG_5356.JPG

Et godt tips fra meg til deg – skriv ned noen setninger om hva du forventer av deg selv denne måneden. Se over kalenderen og tenk litt over hvilke uker som er travle fremover. Jeg lager aldri planer utover det jeg må gjøre når listen min er lang. Det fører kun til stress og lite energi. Jeg kan gi deg et eksempel på en av de tingene jeg setter som mål hver morgen: å være tålmodig. Når jeg ikke er bevisst over min egen utålmodighet går det fort utover barna mine. Og du? Husk å klappe deg selv på skulderen for alt du får til. Før du lander hodet på puta om kvelden kan du fint gi deg selv et lite kompliment om det du gjennomførte den dagen.

IMG_5357

I dag deler jeg selvsagt noen av mine favoritter denne uken og i dag håper jeg at du finner litt herlig inspirasjon her inne. 

Rå kakao: 

Kakao er en av mine favoritt drikker noensinne og bruker du ekte kakaopulver kan du være sikker på at kroppen din vil takke deg. Kakao er nemlig noe av det sunneste du kan få i deg – det er kun når kakaoen er blandet med sukker og andre tilsetningsstoffer at det ikke er særlig gunstig for kroppen. Jeg elsker å lage kakao med mandelmelk, kakaopulver og en liten dasj fibersirup gold. Varm det gjerne i en gryte eller bruk en melkeskummer. Her forleden var det også en følger som tipset om å bruke havremelk ikaffe fra oatly – da får du en enda søtere og rundere variant.

Processed with VSCO with a5 preset

Her er noen helsefordeler med rå kakao:

  • Inneholder 40 ganger med antioksidanter enn blåbær
  • Rå kakao inneholder mye jern! For best opptak av jern er det lurt å kombinere det med en vitamin c kilde som feks appelsin.
  • Du finner også et høyt innhold av magnesium som er viktig for blant annet hjertet.
  • Kakao er en fantastisk kilde til serotonin – kroppens eget lykkekjemikal. Så det at du blir glad av sjokolade er faktisk vitenskapelig bevist!

Processed with VSCO with a5 preset

Som sagt elsker jeg kakao – men rått kakaopulver kan brukes til så mangt! Tilsett det i baksten eller i smoothien. Havremelk, frossen banan og kakao? En sunnere sjokolademilkshake skal du lete lenge etter!

Processed with VSCO with a5 preset

Vita hjertego grønnsakspostei: 

Det er en god stund siden jeg sluttet å spise leverpostei. Ettersom tiden går har jeg blitt mer oppmerksom på hvilket kjøtt jeg kjøper i butikken og nå er det helt unaturlig for meg å spise leverpostei. Jeg er på ingen måte vegetarianer, men jeg foretrekker kjøtt som er rent og ikke særlig behandlet. Når det er sagt har jeg funnet en fantastisk god grønnsakspostei som både smaker godt alene og med pålegg. Min favoritt er smør, grønnsakspostei og majones. Da skal du se at jeg koser meg med brødskiva.

Processed with VSCO with a5 preset

Som regel er jeg ikke opptatt av vita hjertego – her i huset er det ekte smør og fullfete meierivarer som gjelder og vi er ikke redde for å spise ordentlig fett. Men som sagt – jeg har enda ikke funnet en like god grønnsakspostei som de tilbyr, så akkurat her funker vita hjertego kjempebra. I posteien finner du blant annet gulrot, brokkoli og kikerter, raps og solsikkeolje. Solsikkeolje skal man ikke ha særlig mye av så en brødskive med grønnsakspostei i ny og ne funker fint.

Processed with VSCO with a5 preset

Og helt tilslutt? Jeg må bare tipse om denne smoothiebowlen her! Den er toppet med store amerikanske blåbær som gir en helt fantastisk smak og struktur – prøv det ut!

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en nydelig fredag og god helg!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.