Melkefri riskrem

Hei fine deg og god onsdag!❤️

I dag deler jeg en kjempegod og lettvint oppskrift med deg – melkefri riskrem! Det stemmer – årets første juleoppskrift er her og jeg gleder meg til å vise deg hvordan du kan lage en herlig juledessert uten melk. Jeg vet at flere av dere ikke kan ha melkeprotein og akkurat det kan være utfordrende. Selv er jeg utrolig glad i risgrøt og er heldig som kan ha vanlig melk, men denne varianten her passer for de aller fleste! Kjempegod på smak og ordentlig kremete – akkurat slik en riskrem skal være.

IMG_5396

Som alle glutenfrie / melkefrie alternativ smaker det ikke 100% som originalen. Men akkurat det synes jeg er greit – poenget er ikke å kopiere smaken helt, det er nemlig umulig. Men å finne på gode løsninger for både liten og stor synes jeg er viktig. Det kan ikke være særlig morsomt å være en av dem som ikke kan ha det de andre spiser på for eksempel juletrefesten. Da kan det være fint at man kan ha med noe hjemmefra som både smaker bra og gir julestemning.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

1 pakke grøtris fra Ming. (Den store blå pakken, den er ikke tilsatt sukker og har koketid på 20 minutter. 

7dl fyldig havremelk fra gryr 

1 pakke gryr kokos og raps (den kan vispes til krem) 

2ts Sukrin + / 1ss vanlig sukker 

1ts ekte vanilje / vaniljestang (kan sløyfes) 

Valgfri saus 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

På selve grøtrispakken står det 9dl melk til 1,5dl ris. Jeg brukte 1,5dl ris og hadde over 7dl havremelk. Det tar også noe lengre tid å koke grøten opp med havremelk. Rør hele tiden og smør deg med tålmodighet. 

Når grøten er ferdig kan du avkjøle den. Pisk opp 3dl gryr med 2ts Sukrin + / 1ss vanlig sukker. Bland i vaniljen. 

Når grøten er avkjølt kan du blande gryr kremen med risgrøten på samme måte som med vanlig riskrem. Er du team karamellsaus eller team rød saus? Jeg lever for karamellsaus på riskremen og kan virkelig anbefale det! 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en nydelig kveld videre!❤️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.