Ting jeg elsker fredag!

Hei på deg og god fredag!💛

Her har dagen startet med et godt påfyll av endorfiner. Jeg blir så hoppende glad og energisk av å trene at jeg bare må anbefale å få inn bevegelse i hverdagen! I tillegg til glede og energi gir trening meg en følelse av å være sterk og ikke minst gir det meg en utrolig god selvfølelse. Kroppen min som 28 er mye bedre trent enn da jeg var 17 og akkurat det synes jeg er så innmari kult. Kroppen vår er en fantastisk maskin som gjør jobben for deg hvis du legger det rette grunnlaget. Trening er gull verdt uansett alder!

IMG_5480 2.JPG

I dag deler jeg 2 favoritter denne uken – nemlig sukkerfri marsipan og chiapudding. Chiapudding har flere av dere etterlyst så her kommer en superenkel oppskrift til deg!

Chiafrø: 

Først og fremst – hvem elsker chiafrø? Chiafrø er en av mine favoritter i kjøkkenskapet og jeg kan med hånden på hjertet si at et måltid som inneholder chiafrø holder meg mett utrolig lenge. Jeg passer på å spise chiafrø daglig og putter det jevnlig i havregrøten til barna mine. Chiafrø er nemlig et superfrø som tilfører kroppen fantastiske næringsstoffer! Les mer om hvorfor du bør spise chiafrø her:

 • De er stappfulle av antioksidanter. 
 • De inneholder utrolige mengder fiber som mater de gode bakteriene i tarmen din – som igjen er kjempeviktig for en god helse. 
 • De inneholder mye proteiner! Proteiner hjelper kroppen å føle seg mett og er ypperlig å spise hvis du feks skal gå ned i vekt. 
 • Det er utrolig enkelt å innføre chiafrø i kostholdet ditt! 

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg elsker som sagt chiapudding og spiser det ofte til lunsj. Som regel blander jeg 2ss chiafrø med vann og lar de svelle over natten. Dette er også lurt å gjøre hvis du ikke er vant til å spise chiafrø eller sliter med luft i magen.

I dag derimot deler jeg en lettvint chiapudding som er laget med plantemelk. Jeg lager den helt nøytral med tanke på at jeg blander den med feks smoothie/ yoghurt eller cottage cheese. Skal du spise chiapuddingen som den er anbefaler jeg å blande 1ts honning / lønnesirup eller fibersirup gold oppi.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

3ss chiafrø 

1,5dl mandelmelk / melk etter eget ønske 

Eventuell søtning

Slik gjør du: 

Bruk et syltetøyglass eller et annet lokk med glass på og miks sammen chiafrø og plantemelk. Rist glasset godt og la det stå i kjøleskapet over natten. Jeg putter oppi 2ss cottage cheese samt en yoghurt, frø og kanel før jeg går på jobb. Ellers liker jeg å blande chiapudding ut i en smoothiebowl. 

I denne smoothiebowlen finner du: 

 • 1 hånd med frosne blåbær 
 • 1/2 frossen banan 
 • 1/2 avokado 
 • 1/4 squash 
 • 1dl mandelmelk 
 • Nøtter, mandelsmør, chiapudding og blåbær som topping. 
 • Processed with VSCO with a5 preset

Sukkerfri marsipan: 

Nedtelling til jul anyone? Her har jeg selvsagt startet på juleforberedelsene (hvertfall i hodet) og i år som i fjor gleder jeg meg til julegodter og julesnacks. Som du kanskje har fått med deg så velger jeg ofte et sukkerfritt alternativ og da er det fint at flere tilbyr julegodter som både smaker utrolig godt og er sukkerfrie.

Processed with VSCO with a5 preset

I fjor kom funksjonell mat med en sukkerfri marsipan som jeg simpelthen elsker. Marsipan er gjerne noe du elsker eller noe du hater – her i huset er vi delte på akkurat det. Jeg elsker marsipan mens Lasse kan ikke fordra det (no surprise there).

Processed with VSCO with a5 preset

Min favoritt er å rulle marsipanpølser å dyppe dem i mørk sjokolade. Gjerne sammen med litt julebrus og selvsagt en julefilm. Er du gira på en enkel marsipan oppskrift kan du trykke her.

Ønsker deg en fantastisk fin fredag og helg i finværet!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.