Ting jeg elsker fredag!

Hei fine deg og god fredag!💛

I dag skal det bli ekstra deilig å slappe av og nyte fredagen. Her i huset har vi hatt det en smule travelt i det siste så nå gledes det til både kos, helg og familietid. Av og til føler jeg at dagene løper fra meg og da er det ekstra viktig å kjenne etter og prøve å sette seg selv i øyeblikket. Mitt triks er å finne pusten, sette seg ned og observere det rundt meg. Da føler jeg at jeg lander litt og akkurat det er gull verdt når dagene kun handler om å krysse av listen. I dag deler jeg mine favoritter denne uken og jeg håper du kan finne litt herlig inspirasjon til helgen!

IMG_5846.JPG

Sunnere sjokolademousse fra funksjonell mat: 

Den måtte bare komme – selvsagt er funksjonell mat sin sjokolade mousse en av mine favoritter denne uken (og generelt i livet). Den er så ufattelig god og smaker faktisk helt som vanlig sjokolade mousse. Synes jeg da! Jeg har allerede vært på Life og kjøpt pakke nummer to – halve posen brukte jeg til denne sjokoladekaken, mens resten ryker vel ila helgen. Sist gang prøvde vi å fryse den og det resulterte i en fantastisk god sjokoladeis.

962C2EF7-AC66-4A50-B9C8-F1051B776599 2.JPG

Jeg lager den utelukkende med helmelk, det synes jeg er aller best. Da får moussen en god og kremete konsistens og smaken blir mye bedre med ordentlig fettrik melk. Jeg ser for meg å lage den til ulike juleselskap og ha med en boks fløte i baklommen. Vips så har du en sunnere sjokoladepudding som du kan nyte til dessert! Det som også er fint med denne er at du kan dele den med skeptikerne – til og med de vil like denne moussen.

Processed with VSCO with a5 preset

Kombucha fra Ask bryggeri: 

Kombucha er i vinden som aldri før og årsakene til det er mange:

  • Smaker fantastisk 
  • Et supert alternativ til alkohol 
  • Helt fantastisk for magen 
  • Fermentert og full av gode melkesyrebakterier 

Processed with VSCO with a5 preset

Kjøper du kombucha må du være obs på at flere av variantene inneholder store mengder sukker. Her er det forskjell på de ulike merkene! Jeg elsker kombucha fra Ask bryggeri, den inneholder svært lite sukker og smaker dessuten kjempegodt! Jeg finner denne kombuchaen i matbutikker med godt utvalg (mega, meny).

14614055-1BCE-4694-985B-3C9A04123929.JPG

Omelett: 

Ære være enkle middager! De dagene når tiden ikke helt strekker til er det gull verdt å ha noen enkle men sunne middager i ermet. Jeg elsker mat som går fort å lage, men jeg elsker også at maten vi spiser skal være næringsrik og mettende. (I går bestilte vi faktisk glutenfri pizza fra pizzabakeren, så ikke tro at jeg alltid stiller med mat laget fra bunnen av).😉 Men tommelfingerregelen er at jeg oftest lager god og næringsrik middag og da er det fint med noen lette løsninger innimellom!

Processed with VSCO with a5 preset

Her i huset digger vi omelett laget av egg, fløte, kyllingskinke og revet ost. Noen ganger finhakker jeg også spinat og rører inn, men som regel foretrekker mine folk en plain og lite kreativ omelett på tallerkenen. Det som er så fint med omelett er at den metter utrolig godt! Egg er fullstappet av proteiner og inneholder i tillegg nesten alt av næringsstoffer kroppen trenger – det gjør det til en fantastisk ressurs i matlagningen.

9971A657-436D-4888-B522-53796D3D82AF.JPG

Søt omelett med peanøttsmør, cottage cheese og sukrin sirup gold. 

Egg er også viktig for barn i vekst så her trenger du ikke å kjenne på dårlig samvittighet om du serverer omelett eller speilegg til middag. Som regel er det gamle vaner som gjør at vi tenker at middagen må bestå av kjøtt og poteter. Middag kan være så mye mer enn det – bruk fantasien og eksperimenter gjerne med kjøttfrie dager!

Jeg elsker også å lage søt omelett – det smaker nesten som pannekake! Da tilsetter jeg litt Sukrin + i røra før jeg steker.

Processed with VSCO with a5 preset

Da håper jeg at du får en nydelig og rolig helg! Stor klem!💛

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.