7 gleder i desember

Hei fine deg og god onsdag!❤️

Om kun fire dager står desember på kalenderen og jeg tenker at flere av dere ser frem til advent og julekos. Desember er virkelig min favoritt måned og jul er en høytid jeg setter utrolig høyt. Jeg har alltid vært en julejente, men etter at barna kom har jeg funnet frem den nostalgiske julegleden. Selve ventetiden er magisk – å telle dager ned til julaften er noe av det beste som finnes.

IMG_6039.JPG

Jeg skal virkelig gjøre mitt beste for å lage en ordentlig god og varm julestemning her inne. Jeg har så lyst å “invitere” deg inn i mitt lille juleunivers og hva er vel bedre enn å inspirere deg med god mat, julestemning og mine personlige julefavoritter? I dag deler jeg 7 gleder i desember – håper det er til glede for deg❤️

Julefilmer: 

Noe av det beste som finnes med førjulstid er selvsagt julefilmer. Kjenner du meg godt vet du at jeg allerede har startet med julefilmene, men de aller aller beste? De sparer jeg til desember. Blant favorittene mine står selvsagt hjemme alene filmene høyt på lista og akkurat de ser vi ikke før det nærmer seg julaften. Liker du musikken i de filmene anbefaler jeg deg å finne “homealone” albumet på Spotify.

Hvis jeg skulle beskrive drømmehuset mitt. 

En annen julefilm jeg elsker er “SantaClause” med Tim Allen i hovedrollen. Den første filmen er fra 1994 og gir meg en skikkelig nostalgisk følelse, mens de andre (2+3) er spilt inn en del år senere. Uansett er disse filmene fantastisk bra og spør du meg er dette en must see i løpet av desember. I år tror jeg også kidsa er klar for disse filmene!

IMG_6025.jpg

Andre filmer jeg elsker å se i desember: 

IMG_6033.JPG

A Christmas carol med Jim Carrey i hovedrollen. Polarekspressen.

IMG_6032.JPG

Grinchen. Harry Potter filmene. Hjelp det er juleferie!

Julemarked: 

I år skal vi besøke julebyen i Egersund og jeg er så spent! Det er flere år siden vi besøkte den sist og jeg gleder meg til ordentlig god og fin julestemning. Julebyen byr på fantastisk gode og lokale råvarer, aktiviteter for barna og masse fin julepynt. Her i Stavanger har det enda ikke kommet en juleby så vi er heldige som kan dra en time sørover og oppleve en utrolig flott juleby!

IMG_6034.jpg

Julefester: 

Hva er vel jul uten de tradisjonelle julefestene? Vi er så heldige å ha familien samlet rundt oss og i år står flere selskaper på agendaen. Et jeg gleder meg skikkelig til er årets søskenbarn samling. De siste årene har vi samlet søskenbarna til et koselig juleselskap et par dager før julaften. Da er de aller fleste hjemme fra studier og jobb og det er ekstra fint å møtes. I tillegg til jul har jeg også bursdag den 28 desember så her blir det fullt hus hele romjulen gjennom!

IMG_6037.JPG

Pynte juletreet: 

Hvis jeg skal være helt ærlig med deg må jeg innrømme at det å pynte juletreet er det beste jeg vet. Jeg samler faktisk på juletrepynt og kan bruke opptil flere timer på selve pyntingen. Barna mine har til og med sitt eget lille juletre slik at jeg kan pynte hovedtreet i ro og fred. I år har vi kjøpt falsk juletre og akkurat det gjør at treet kan pyntes når som helst. Som regel venter vi til 18/19 desember før treet kommer inn, men i år regner jeg med at det blir litt før. Jeg kommer nok ikke til å sette opp treet før litt ut i desember – og da skal både julemusikk og pepperkakeduft være på plass.

38B28E99-B836-46BE-966E-532D6ED59511.JPG

Juleferie: 

Jeg elsker hverdagen men møter alltid ferier med åpne armer. Det er det som er så fint med ferier – de settes stor pris på når de ikke kommer altfor ofte. I år tar hele gjengen fri fredag før julehelgen og vi ser frem til late dager, julefilmer og masse familietid. Som sagt har vi familien vår her så vi pleier å være hjemme hele julen gjennom. Jeg har som mål å bli ferdig med julegavene en stund før jul slik at førjulstiden kan brukes til å pakke inn gaver, slappe av og bare nyte.

D01EF567-5829-4F43-8559-C99BEB8CF864.JPG

Julekonsert: 

I løpet av desember passer jeg og Lasse på å ha en datenight ala gå på julekonsert. Som regel elsker vi å være hjemme i helgene, men i desember er det utrolig gøy å få med seg en julekonsert eller et juleshow. Vi har enda ikke bestemt oss hvilken konsert vi skal på, men vi holder en knapp på Oslo Gospel Choir. Og har du ikke sett Oslo Gospel Choir live kan jeg virkelig anbefale denne julekonserten. Vi har vært på den før men velger den gjerne om igjen. Det er en julestemning og ro som treffer midt i hjertet!

Julero: 

Det viktigste å huske på i desember er å finne ro, glede og julestemning. For meg betyr det å senke skuldrene, høre på deilig julemusikk og nyte rolige ettermiddager med familien min. Jeg har mye på agendaen min, men nå er jeg helt bevisst på å legge alt av arbeid bort til barna har lagt seg. Vi har heller ikke lyst å jobbe hver kveld i desember så her planlegges dagene nøye. Vi har som regel et “møte” en gang per uke der vi ser over kalenderen vår. Å sette av tid til seg selv og den du er glad i er etter min mening det viktigste man gjør, så her gjelder det å organisere tiden sin godt hvis man føler at hverdagen blir travel.

IMG_6038.jpg

Håper du får en nydelig kveld og førjulstid!❤️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.