Glutenfrie julekaker med kokosblomstsukker

Hei på deg og god mandag!❤️

I dag deler jeg noen enkle og glutenfrie julekaker som passer for hele familien! Jeg har brukt en melblanding fra Toro i oppskriften, men har du en annen du foretrekker er det fullt mulig å bytte den ut. Jeg har også tilsatt kokosblomstsukker i julekakene, men du kan gjerne bytte det ut med for eksempel sukrin gold.

Processed with VSCO with a5 preset

Selve deigen blir ganske klissete så er brukte jeg en spiseskje og klattet små julekaker ut på stekebrettet. Selve formen ble ikke perfekt, men så lenge smaken leverer er det helt innafor spør du meg!

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

125g romtemperert smør 

80g kokosblomstsukker/ sukrin gold 

2 egg 

170g glutenfri melblanding (lys) 

1 dryss kanel 

1/2 vill melkesjokolade (eventuelt 70% sjokolade/ sukkerfri sjokolade) 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 180 grader. Rør sammen smør og kokosblomstsukker til det blir hvitt. Tilsett egg og kanel og miks inn. Tilsett melet og hakket sjokolade. Deigen blir som sagt klissete så her må du klatte ut mellomstore kaker på et stekebrett. Stekes i ca 10 minutter. Avkjøles før servering. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en fortreffelig kveld!❤️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.