Baconsurret kylling

Hei og god mandag!❤️

Dagen i dag har gått i ett – det vil si jobb, husarbeid, barnehagehenting, mathandel og alt annet som hører mandagen til. Nå kjenner jeg meg klar for en rolig kveld og du skal ikke se bort i fra at en julefilm snart ruller over skjermen. Desember er så innmari koselig og akkurat i år passer jeg på å nyte alle dagene i desember, julaften kommer fort nok og plutselig er det et år til neste gang😉.

342F2F94-7FD2-4006-9BDF-2797B852D5C7.JPG

I dag deler jeg en fantastisk god og fin middag som passer perfekt på bordet nå i desember. Lag den til helgen eller gjør ekstra stas på hverdagen! I denne oppskriften har jeg brukt kalkunbacon, men du kan gjerne bruke vanlig bacon hvis du foretrekker det.

Du trenger: 

700g naturell kyllingfilet 

Salt og pepper 

En pakke bacon 

1 pakke rosenkål 

Små poteter 

Olivenolje 

Waldorfsalat (oppskrift finner du her). 

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 200 grader. Denne middagen tar en stund å lage så her har du god tid til å forberede både rosenkål og waldorfsalat mens kylling og poteter stekes. 

Finn frem en stor ildfast form eller to mellomstore. Gni kyllingfiletene inn med salt og pepper og surr rundt et stykke bacon. Legg de i en ildfast form og dekk dem med bakepapir. (Dette er viktig med tanke på å holde kjøttet saftig under hele steketiden). Bruker du små poteter kan du ha dem over i en form og drysse over salt, pepper og litt olivenolje. Bruker du vanlige poteter kan det være en fordel å dele dem i to. 

Rens rosenkål og fiks waldorfsalaten mens det andre stekes i ovnen. Etter 50 minutter er kyllingen og potetene klare (mine fileter var ganske tykke og trengte lang tid, bruker du mindre kyllingfileter kan du korte ned steketiden noe). Kok opp rosenkål mens kyllingen hviler i noen minutter. 

Ønsker deg en nydelig mandag videre!❤️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.