Økologisk og dyrevernsmerket ribbe

Reklame for kolonihagen 

Hei fine deg og god mandag!❤️

Siste uken før ferie, julaften og romjul står for tur og nå kjenner jeg at julestemningen virkelig har slått inn for fullt. Her øser regnet ned men det skal ikke komme i veien for ordentlig fin julekos. I dag skal vi ha visning (igjen) og nå satser vi på en riktig fin julepresang – nemlig salg av hus! En ting er sikkert, alt skjer for en grunn og jeg har virkelig troen på at huset vårt selges veldig snart. Jeg prøver å la det gå av seg selv – å kontrollere noe man ikke kan skaper kun uro og stress – to momenter jeg ikke har særlig lyst å invitere inn i livet mitt. Så her vaskes og skures det med godt humør!

IMG_6847.JPG

Ellers titter jeg innom for å dele en utrolig fin nyhet med deg. Kolonihagen har lansert en superdigg ribbe som du blant annet finner i frysedisken på Rema1000. Ribba er dyrevernsmerket – dvs at kjøttet er laget av griser som har hatt et godt og bærekraftig liv. De har fått kjærlighet, godt stell og de har gått ute i frisk og fin natur! I tillegg er ribben økologisk.

FEE0F10B-9C68-4F68-92AA-600E39B810A9.JPG

Med tanke på at jeg aldri har laget ribbe før måtte jeg ty til inspirasjon – her kommer min måte å steke ribbe på. Den fungerte supert og svoren ble skikkelig sprø. Kjøttet var saftig og smakte helt fantastisk! Inspirasjonen fant jeg hos Eivind Hellstrøm.

Processed with VSCO with a5 preset

Ribben er allerede rutet opp så her kan du bare gå i gang med salt og pepper. Gni godt med salt og pepper over ribba før du setter den i kjøleskapet. Ideelt sett bør du sette av et par dager til tining og et døgn til å la salt og pepper sette seg i kjøttet.

E34078E0-73CF-44B9-85F4-101C198C47DE.JPG

Kutt opp 3 gulrøtter, 1 stor gul løk, 4 selleristenger, 1 purreløk og 1 ananas i små biter. Legg alt i en stor form. Legg så ribba over (med svoren vendt ned). Fyll på med 1 liter vann og stek midt i ovnen på 180 grader i en time. 

Processed with VSCO with a5 preset

Etter en time kan du legge en skål i formen og snu ribba. Da får den litt høyde som gjør at fettet renner av. Fyll på med mer vann hvis du trenger. 

Processed with VSCO with a5 preset

Etter 1 time kan du sjekke svoren. Her satte jeg temperaturen opp til 250 grader (grillmodus på ovnen) og lot døren stå litt åpen. Da både så jeg og hørte jeg når svoren ble sprø. 

Processed with VSCO with a5 preset

Som tilbehør lagde jeg potetmos med smør og fløte, waldorfsalat (her), kokte rosenkål, surkål og skysaus. Sausen lager du enkelt ved å sile av kraften fra de stekte grønnsakene og koke dem opp med litt mel. 

D6973E0C-CACC-4D0B-BF34-27AF13F9C6A9.JPG

Alt i alt en fantastisk god julemiddag som jeg virkelig anbefaler videre!❤️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.