Ukens middag: Ovnsbakt torsk med bacon

God morgen og god tirsdag!💛

I dag deler jeg en kjempegod og enkel middagsoppskrift med deg så her er det bare å finne frem handlelisten og gjøre deg klar! Vi har som et mål å spise fisk minst to ganger i uka og i går stod ovnsbakt torsk på menyen. Torsk er gjerne ikke den fisken folk flest liker aller best (meg inkludert – jeg elsker laks), men sammen med litt deilig olivenolje, havsalt og bacon er torsk jammen meg en digg fisk det og.

CC39087F-F395-4CA9-ADFF-B90FC44DEB8A.JPG

Å spise variert med fiskekjøtt er nemlig viktig – hvit fisk er utrolig bra for kroppen med tanke på jodtilskudd (noe vi kvinner virkelig trenger) og mager fisk gir en rekke gode helsegevinster. I dagens oppskrift kan du også velge å ha linsepasta med en herlig og kremete havresaus til – den elsker både store og små her i huset.

B78C0196-656C-4011-AFC9-3AB49B8EC4AA.JPG

Jeg hadde også et kokt egg til! 

Du trenger: 

400g ben og skinnfri torskefilet 

1 pakke skogsbacon 

1 pakke frossen grønnsaksmiks 

Linsepasta 

1dl havremelk 

1ss smør 

Olivenolje 

Havsalt og sort pepper 

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 180 grader og ha over olivenolje, havsalt og pepper på torskefileten. Sett den inn når ovnen er klar. Mine fileter trengte 12 minutter. 

Mens torsken er i ovnen kan du koke opp linsepasta – her går ca 1/4 av pakken på en middag. Når den er ferdig kokt heller du av vannet og tilsetter 1ss smør og 1dl havremelk. La det småkoke til melken tykner. 

Stek bacon og kok opp grønnsaker. 

Server torsken med tykke baconskiver, grønnsaker og eventuelt linsepasta. Denne retten smaker også fantastisk med en god klatt rømme. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en fantastisk fin dag!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.