Ovnsbakt kylling med grønnsaker

Heisann og god torsdag! 💛

I dag deler jeg en kjapp og sunn familiemiddag som ikke tar særlig lang tid å lage. Jeg elsker raske hverdagsretter og denne her er rask å tilberede og lager seg selv i ovnen! Det skal nevnes at mine to barn var litt i overkant skeptiske til blomkålen, men her kan du fint bytte ut med noe annet. Her i huset er brokkoli en stor favoritt så neste gang blir det nok brokkoli i stedet for blomkål.

Har du lyst kan du også bytte ut squash med for eksempel paprika eller potetstaver. Kutter du potetene i mindre staver vil de trenge mye mindre steketid enn for eksempel vanlige båtpoteter.

Elsker enkle retter som lager seg selv i ovnen! Det gir mer tid til å være med barna etter barnehagen i stedet for å bruke så lang tid på kjøkkenet.

I ovnsretter med kjøtt er det viktig å tilføre noe fuktighet slik at kjøttet ikke tørker inn. Mitt beste tips er å mikse egg med for eksempel fløte eller kokosmelk. Da får du en herlig blanding samtidig som du tilfører ekstra proteiner i middagsretten.

Følg med ulike butikker og se når de har gode tilbud! Jeg har lastet ned en app som heter mattilbud – den er genial når jeg skal planlegge middagsuken. En helgrillet kylling til 39kr er utrolig billig og man kan lage så mange forskjellige retter med den!

Smeltet ost gjør alt bedre!

Da ønsker jeg deg en nydelig torsdag videre! 💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.