Ting jeg elsker fredag!

Heisann fine deg og god fredag! 💛

I skrivende stund har jeg rømt til stua på grunn av støy, støv og alt annet som hører til når oppussing pågår. Yes vi har endelig startet på kontoret / tv stua så nå skal det bli god orden i sakene! Jeg føler at tingene mine ligger og flyter over alt og akkurat det blir denne jenta litt svett av. Er det noe jeg setter pris på så er det ro og orden!

Håper du har en nydelig start på helgen din – tenker flere er i vinterferiemodus og da er det bare å nyte de siste dagene i februar. Om bare to små dager er mars måned her og da tenker jeg vi ønsker våren velkommen! Ellers skal jeg dele tre favoritter denne uken og ønsker deg en fin lesestund.

85% sjokolade fra Vivani:

På et tidspunkt taklet jeg ikke smaken av bitter og mørk sjokolade. Da var det melkesjokolade som gjaldt og jeg kunne fint spise en hel plate alene. Det som er ekstra fint er at jeg med årene har lagt min elsk på nettopp mørk sjokolade. Jeg elsker å nyte en rute (eller 4) til både kveldsteen og rødvinen – og aller helst tar jeg meg en rute etter middagen.

Mørk sjokolade har en helt annen nærings sammensetning enn vanlig melkesjokolade så for kroppen sin skyld er det et lurt valg å gå for den mørke. Helst skal kakaoprosenten ligger over 70% – da er det ikke mye plass til unødvendig sukker og du får med deg fantastiske helsefordeler. Mørk sjokolade anses faktisk som en næringsrik kilde og inneholder store mengder fiber og antioksidanter. Dvs på lik linje som blåbær!

Den er også økologisk og de er svært nøye i produksjonsfasen.

Denne sjokoladen fra Vivani inneholder hele 85% kakao og smaker helt fantastisk etter min mening. Er du litt skeptisk kan du starte med 60 – 70% kakaoinnhold. Sjokoladen er også vegansk og den er produsert under svært gode omstendigheter.

Stråkurver fra IKEA:

Det siste året har jeg lagt min elsk på alt som er naturlig og dempet innenfor interiør. Jeg er litt ferdig med den minimalistiske og lyse stilen som virkelig har preget hvordan jeg har innredet både leiligheten vår og det forrige huset.

Nå har jeg mer fokus på jordfarger, tre og stein elementer og jeg vil helst ha en naturlig stil. Når det er sagt har jeg ikke kastet bort alt av møbler som er hvite og kjedelige – jeg prøver heller å finne tilbehør som kan myke opp det hvite og gi en mer naturlig helhet. Hvitt er en utrolig fin basic farge som man gjerne kan bruke innimellom – hemmeligheten er å balansere det ut med jordlige farger. Kurver har virkelig blitt en stor greie her hjemme – jeg bruker kurver til for eksempel blomsterpotter og som oppbevaring til barna. Disse kurvene her fant jeg for en billig penge på Ikea og jeg synes de fungerer utmerket til å dempe en ellers hvit og kjedelig kallax hylle.

Kallax hyller er geniale til oppbevaring av for eksempel leker og bøker, og med litt fine kurver varmer du opp den ellers kjedelige hyllen.

Vegansk kokosyoghurt fra Coop:

Flere og flere store butikker og kjeder lanserer veganske produkter om dagen. Jeg synes det er ekstra fint at kjedene hører på oss forbrukere – vi som vil ha flere alternativer til den ellers “vanlige” maten i butikkhyllene. Ikke alle må spise melkefritt, men nå kan man faktisk velge om man vil redusere inntaket av melk på en daglig basis.

Selv tåler jeg melkeprodukter svært godt og kunne ikke tenkt meg å kutte det helt ut. Når det er sagt vet jeg at alt er bra med måte og det skader ikke å redusere inntaket noe. Nå som slike produkter er utrolig enkle å få tak i ser jeg ingen grunn til å ikke prøve!

Oppskrift:

1/2 avokado

3 biter frossen squash

1ss macapulver

1ss mandelsmør

En dasj havremelk

Topping:

1 stor ss kokosyoghurt

Noen valnøtter

Frosne blåbær

Sukrin sirup gold

Denne kokosyoghurten fra Coop smaker helt utrolig godt og den inneholder svært lite sukker sammenlignet med andre veganske yoghurter. Den har en lett smak av kokos og passer perfekt i smoothien eller alene med litt müsli. I dag rørte jeg inn en stor spiseskje kokosyoghurt i smoothiebowlen og akkurat det smaker helt fantastisk!

Ønsker deg en nydelig fredag! 💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.