Ting jeg elsker fredag!

Hei fine deg og god fredag! 💛

Håper du har en nydelig start på helgen din! Før jeg kan ta helt fri denne helgen skal jeg starte dagen med en liten tur på jobb! Det er noe ekstra fint med å kjøre til barnehage og jobb på fredager – stemningen er bra og alle gleder seg til helg og kosetid. Her i huset er barna vant til både film og litt filmsnacks hver fredag så du kan tenke deg at de allerede planlegger hvilken film de skal se fredags morgen!

Endelig fredag!

I dag deler jeg selvsagt tre favoritter denne uken, blant annet et supert alternativ til den vanlige chipsen i butikkhyllene. Kanskje noe å kjøpe inn denne fredagen?

Lentil Chips med tomat og basilikum:

Å finne en chips som ikke er fullstappet av dårlige oljer og salt kan være en utfordring. Særlig kan det være vanskelig når det kommer til det du vil gi barna dine. Jeg skal være den første til å innrømme at jeg ikke er hysterisk – mine barn har både smakt og spist vanlig chips ved flere anledninger. Det som jeg vil sette fokus på er det valget jeg tar til vanlig.

Er de hjemme så velger jeg hva de spiser – og da faller valget alltid på denne chipsen fra lentil chips. Det er en liten pakke og den er etter min mening mye bedre enn vanlig chips. (Den vinner alltid best i test). I tillegg til å være fri fra solsikkeolje er den også svært allergivennlig. Den har heller ikke noe tilsetningsstoffer eller preservativer. Og akkurat dette elsker jeg med denne chipsen! Jeg kjøper den på Life og du får den i flere smaker!

Ceylon kanel:

Flere av dere har spurt meg hvorfor jeg velger ceylon kanel og hva som egentlig er forskjellen mellom “vanlig” kanel og Ceylon kanel. Den største forskjellen er at Ceylon kanel anses som ekte kanel og den “vanlige” kanelen som du gjerne er vant til (kassia kanel) er ikke det.

Kassiakanel er en slekting av ekte kanel som på fagspråket kalles ceylon kanel. Selve smaken er litt forskjellig sammelignet med kassiakanel og dette skyldes stoffet kumarin. Kassiakanel inneholder svært mye av kumarin, mens i ekte Ceylon kanel er dette stoffet knapt målbart.

Høye nivåer av kumarin kan gi skader i kroppen og særlig små barn er utsatt for dette. Spiser barna dine eller du kanel regelmessig vil jeg anbefale å gå over til Ceylon kanel. Alt av økologisk kanel er som regel Ceylon kanel og dette finner du i helsekostbutikker og matbutikker med bra utvalg.

Jeg har kjøpt et lite krydderglass på ikea som jeg har blandet ceylonkanel og kokosblomstsukker i. Dette er supert å ha i skapet til for eksempel havregrøten eller gullmelken!

Husk at det skal stå ceylon kanel på pakken du kjøper – ellers er det mest sannsynligvis vanlig kassiakanel.

Vivera vegetarisk burger:

De som kjenner meg vet at jeg er “all about balance”. I går spiste jeg en stor biffburger, mens i dag velger jeg et vegetarisk alternativ. Man må ikke velge det ene eller det andre, det finnes noe som kalles balanse og akkurat det er veldig fint.

Denne vegetarburgeren er virkelig den beste kjøttfrie burgeren jeg har smakt. Den er helt fantastisk god på smak og passer perfekt i hamburgerbrødet eller som tilbehør til en enkel salat. Du finner denne burgeren på Coop.

Elsker kombinasjonen av grov sennep og rødbeter! Jeg surrer ofte store salatblader rundt burgeren min i stedet for brød.

Ønsker deg en fantastisk fin fredag og helg 💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.