Ting jeg elsker fredag!

Hei fine deg og god fredag! 💛

Håper fredagen din er fin så langt! Du som meg føler sikkert på en rar energi om dagen. Frykten for corona viruset og den redselen som media sprer er utrolig akkurat nå. Hele verden er i beredskap og man merker at folk er bekymret. Personlig prøver jeg å unngå nyhetene så godt jeg kan. For meg skaper det kun mer uro – jeg får med meg det jeg må, resten får være. Akkurat nå føler jeg at fokuset må vende utover og jeg prøver å ikke la all energien min gå til frykt og redsel.

Så hva passer vel bedre enn litt god lesning denne fredagen? Jeg deler mine favoritter denne uken – kanskje trenger du og et avbrekk fra alt det negative? Hver fredag skal jeg også legge til en liten quote som kan være med å gjøre dagen din ekstra fin!

Sukrin sirup lønnesirup:

Ok – hei til verdens beste nyhet! Lønnesirup uten sukker! Tusen takk kjære funksjonell mat for denne herlige nyheten! Som du sikkert vet elsker jeg pannekaker og vafler! Det er virkelig favorittmaten min og akkurat nå er jeg i syvende himmel med tanke på denne lønnesirupen. Den smaker faktisk som vanlig lønnesirup (synes jeg) og den har en deilig og tykk konsistens som minner om den ekte varen.

Se for deg et godt lag med sukrin sirup lønnesirup på disse her! Nam!

Økologisk lønnesirup er noe jeg gir til barna mine når de for eksempel spiser pannekaker. Det er et fint alternativ til vanlig hvitt sukker og velger du Helios sin økologiske lønnesirup over de amerikanske alternativene i butikken gjør du et godt valg.

Her har jeg hatt lønnesirup over smoothiebowlen.

Det er ikke noe feil i vanlig lønnesirup, men ønsker du et sukkerfritt alternativ kan jeg virkelig anbefale denne fra funksjonell mat.

Den smaker også utrolig godt over smoothiebowlen eller over en skål med cottage cheese og ferske bær.

Kjøtt og grønt kjøttdeig fra Gilde:

Når jeg kom over denne pakken på butikken ble jeg en smule skeptisk. Kjøtt og grønnsaker mikset sammen i en kjøttdeig? Det må enten funke eller være helt krise. Etter å ha prøvd den ut i middagen kan jeg med trygghet si at den virkelig funker!

Ingrediensene er 50 % kjøtt og 50 % grønt. Det vil si en miks av storfekjøtt, paprika, kikerter og bønner. Selve fargen er også ulik den vanlige kjøttdeigen og konsistensen er en smule annerledes. Men alt i alt fungerer den kjempe fint! Jeg lagde kjøttboller av deigen og de ble helt utrolig digg på smak! Her er oppskriften:

  • 1 pakke kjøtt og grønt kjøttdeig
  • 2ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 finhakket sjalottløk
  • 1 bunt finhakket spinat
  • salt & pepper
  • 1ss speltmel / potetmel

Mandelmelk fra Anglamark:

Du har kanskje fått med deg at jeg elsker alt som har med smoothies å gjøre.  Om det er smoothiebowl eller klassisk smoothie i glass så elsker jeg å få i meg næringsstoffer på denne måten. Det er rett og slett genialt at man kan putte oppi alt av sunne immunboostere – blande sammen og nyte! Og akkurat nå kan det være lurt å gi kroppen et hav av næring! 

Når jeg lager smoothiebowls bruker jeg som regel bare yogurt (da skal jo konsistensen være tykk), men lager jeg vanlig smoothie i blender trenger jeg væske! Å bruke juice i smoothie er en sukkerbombe – særlig hvis du bruker mye. Det jeg velger å bruke er Alpro sin sukkerfrie mandelmelk. Den  gjør seg utrolig bra i smoothies da den er nøytral på smak. 

Smoothies er en genial måte å kamuflere grønnsaker på! Det funker for mine to!

Bruker du den i diverse varme drikker kan den fremstå som litt tynn og smaksfattig, så akkurat denne mandelmelken anbefaler jeg i smoothien eller som en 50/50 fordeling i for eksempel gullmelk eller kakao. 

Ønsker deg en nydelig fredag og en rolig helg videre 💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.