Ting jeg elsker fredag!

Heisann fine deg og god fredag! 💛

I dag står det FERIE med stor skrift i planboken min. Egentlig skulle jeg har vært på jobb i dag og kjent på en utrolig digg følelse – påskeferie. Mars har vært en rar måned og jeg vet at flere av dere ikke har vært på jobb som vanlig. Det som er viktig for meg akkurat nå er å kjenne på feriefølelsen. På fredagsgleden. Kjenne at det er påskeferie. Nyte dagene som kommer – være med familien og feire at vi har fri!


Ukene vi legger bak oss nå har vært travle for mange av oss og nå håper jeg at du omfavner ferien og bare slapper av. Senk skuldrene så godt du bare kan og nyt feriedagene. Her hjemme skal Lasse ta ferie f.o.m neste uke og jeg gleder meg virkelig mye til sene kjærestekvelder, påskekrim og god mat. Kveldene nå har gått til mye jobb så det skal bli godt å legge fra arbeidet en stund.

I dag skal jeg dele de tingene som har gjort meg ekstra glad denne uken. Noe mat, noe drikke og noe helt annet. Jeg ønsker deg en rolig og koselig lesning i dag – finn frem kaffekoppen og nyt!

Hjemmelaget chai latte:

En av de tingene jeg har satt utrolig stor pris på denne uken er min daglige kopp te. Hver kveld når ungene sover, jobben er ryddet bort og kveldsroen kan senke seg lager jeg meg en deilig og krydret chai latte. Her snakker vi den største koppen i skapet og en stor dasj med steamet melk.

Jeg lager min chai latte med en til to poser chai te, kokende vann, steamet melk, kanel og stevia vanilje. Har du ikke en melkesteamer kan du gjerne varme opp melken i en gryte og piske den lett.

En uslåelig kombinasjon. Godt lesestoff, varm te og noe godt å spise.

Jeg foretrekker pukka sin chai te, men her kan du velge selv hvilken chai te du vil bruke. Min foretrukne melk er helmelk (jeg elsker den kremete smaken), men her kan du også bruke for eksempel havremelk. Har du lyst å bruke honning i stedet for stevia kan du fint gjøre det. Honning smaker helt fantastisk godt i chai latte. I disse dager må jeg passe på å sette meg ned og ta noen minutter for meg selv. Det er så viktig å fylle på med god energi! Da passer det ekstra fint å finne frem tekoppen, litt god mat og et blad eller blogg.

Energigivende lunsjtallerken:

Jeg har et utrolig stort fokus på det å få i meg rett næring om dagen. Som jeg har sagt det før – mat og trening gjør at hele meg kan fungere på 100%. Når folk spør meg hvorfor jeg unngår noe mat / hvorfor jeg la være å spise noen matretter har jeg kun et svar: Jeg spør alltid meg selv – vil denne maten gi meg energi eller ta fra meg energi? Vil denne maten gjøre at jeg trives eller vil jeg føle meg daff? Så spiser jeg deretter. Det samme er det med trening – jeg elsker å bevege kroppen min for å fylle opp sinnet mitt med energi + overskudd. Her har du en av mine favoritter når det kommer til lunsj. Speilegg med spinat, brie ost, cantaloupe melon, pesto og sesamfrø. Proteiner, vitaminer og sunt fett på en og samme tallerkenen. I love!

Skoleboller:

Hva er vel livet uten noe søtt til kaffen? Jeg elsker å finne på nye alternativer til hvetebakst og denne uken ble det jammen meg skoleboller. Deilige boller laget med mandelmel og herlig vaniljekrem. Mums!

Ingenting slår en saftig skolebolle til kaffen.

Jeg er så hoppende glad for at jeg lagde disse her. I skrivende stund øser regnet ned og akkurat da er det fint å kunne ta frem en solskinnsbolle for å lette litt på stemningen. Å gå ut i regn og vind er lite fristende – da er det mye mer behagelig å finne frem litt god mat og film. Oppskriften finner du under kategorien PÅSKE.

Sunset glow mist fra Camilla Pihl:

Flere av dere spør hva jeg gjør for å få glød. En ting er at jeg spiser relativt sunt og drikker masse vann. Jeg får også i meg gullmelk hver eneste dag noe som gir kroppen et boost av antioksidanter. Gurkemeie er utrolig godt for huden og bidrar til økt fuktighet og glød! Utenom dette bruker jeg selvsagt sminke og noen små triks her og der for å få ekstra fin hud. En av de mest positive tingene med å være så lenge hjemme er at huden min har fått seg et skikkelig løft.

Jeg har hatt mer fokus på rett næring og nok væske så det har nok mye å si. Ellers sverger jeg til Camilla Pihl sin Sunset glow mist. Dette er en glow spray som gjør underverket i ansiktet. En liten dusj med denne sprayen her og du ser solkysset ut. Jeg pleier å bruke den utover dagen når sminken avtar noe og jeg vil ha litt ekstra glow. Da er denne sprayen midt i blinken! Du kan også bruke den i håret og på kroppen. Jeg kjøper min på vita.

Speltknekkebrød med avokado:

Smoothiebowls er selve livet, men også jeg må variere litt på frokosten min. Som regel spiser jeg kun smoothiebowls de dagene jeg har hjemmekontor og morgentrening, men etter denne karanteneperioden har alt gått i surr og da har det blitt litt rot i rutinene.

Snart er iskaffesesongen her! Gleder meg!

Så nå prøver jeg å spise litt forskjellig til frokost. Denne uken har det blitt en kombinasjon av fruktskål med vegansk yoghurt og speltknekkebrød fra Mesterbakeren (kjøper på rema1000). Over knekkebrødet har jeg litt majones, kyllingskinke, 1/2 avokado, rå sjalottløk og sort pepper. En helt nydelig kombinasjon som jeg anbefaler på det sterkeste!

Ønsker deg en nydelig fredag videre! 💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.