Ting jeg elsker fredag

God fredag kjære deg! 💛

Endelig helg og jeg kjenner at solskinnet gjør denne fredagen ekstra fin. I dag er jeg faktisk på jobb (skolen) og passer på de som har omsorgstilbud her. Egentlig ganske rart etter fem uker hjemme med barna, men det er også litt fint å kjenne at hverdagen sakte men sikkert kommer tilbake igjen.


I dag deler jeg som vanlig mine favoritter denne uken og denne fredagen tar jeg for meg alt som har gitt meg ekstra glede de siste dagene. Håper du kan finne litt fin inspirasjon denne solfylte fredagen.

Naturen:

En ting er sikkert, jeg er så uendelig takknemlig for at vi kan være ute. Situasjonen kunne vært så mye verre. Flere land og byer har regelrett portforbud og det at vi kan bevege oss ute å trekke inn frisk luft i disse dager er gull verdt. Jeg tenker at flere av dere som er hjemme med barn tenker det samme som meg. En luftetur eller to i løpet av dagen gjør en stor forskjell. Mitt eget sinn og energinivå krever også frisk luft og bevegelse etter ukesvis hjemme. Denne uken har vi vært mye i skogen og barna har klatret på steiner og trær – de tenker ikke over været en gang. Uansett så er det fantastisk for sjelen å være ute og få et lite avbrekk.

Frokoster:

Du har kanskje fått med deg at jeg har startet en 30 dagers challenge? En utfordring som går ut på å gi seg selv det beste som finnes av næring og bevegelse. 20 minutter med trening hver dag og et fargerikt kosthold som gir glød og energi! Så langt går det utrolig bra – jeg lager meg sunne og mettende retter og passer på småspisingen. Tenker at flere av dere også flyr i kjøleskapet rett som det er?

Det jeg har lagt ekstra mye fokus på er å variere frokosten min. Jeg elsker å gjøre mat litt spennende, ellers blir det fort kjedelig og umotiverende. Planlegger du litt i forkant (kvelden før) så er det mye enklere å ta gode valg dagen etterpå.

Grove skiver med egg, fermentert surkål, majones og kyllingskinke.

Du kan for eksempel koke opp egg 2 ganger i uken og ha liggende klart i kjøleskapet. De holder seg kjempegode i 3-4 dager. Da har du et proteinrikt og mettende pålegg klart på 1,2,3. Jeg elsker også å bruke egg som mellommåltid. Et egg inneholder så mye bra næring at du nesten kan kalle det en naturlig proteinbar 😉.

Denne uken har jeg blant annet laget meg en næringsrik omelett til frokost:

  • 2 egg
  • Litt vann
  • Salt & pepper
  • Olivenolje til steking
  • Et par skiver med kalkunpålegg
  • 1-2 skiver ost
  • Du kan gjerne spise 1/2 avokado til denne omeletten (fettet stabiliserer hormoner og holder deg mett).

Gulrotkake:

Andre som elsker kake? Jeg digger å ha noe godt sittende i kjøleskapet (jeg er tidenes dessert menneske). Etter middag må jeg ha noe godt for å avslutte måltidet. Her er det faktisk intet unntak. Denne uken har jeg lagt en gulrotkake (lavkarbo) som jeg har kost meg med etter middagsmåltidet. Denne her sammen med en dobbel espresso (koffeinfri) er bare helt magisk.

Bake the world a better place

Mine produkttips denne uken:

Frosne kirsebær fra Eldorado:

Jeg elsker å tilsette bær i smoothien eller smoothiebowlen min og denne uken er det frosne kirsebær som er tingen. De gir en rund og søt smak og passer også fint som topping over cottage cheese eller yoghurt. Tenker at de også funker til feks pisket krem eller vanilje kesam. Jeg fant disse på Bunnpris (merke Eldorado).

Med cottage cheese, valnøtter, kanel og sukrin sirup gold.

Ingefærshot:

Du vet kanskje at jeg har stor tro på at mat kan gjøre en stor forskjell i kroppen. Jeg er en stor tilhenger av betennelsesdempende mat som blant annet gurkemeie, kanel og ingefær. Gullmelk drikker jeg hver eneste dag og min blend inneholder også ingefær som jeg absolutt digger! Ingefær har helt supre helsefordeler som for eksempel:

  • Betennelsesdempende
  • Virker effektiv mot kvalme
  • Veldig bra for fordøyelsen

I det siste har jeg unnet meg en ingefærshot når vi går på butikken (de er som regel på 50% avslag pga dato) så da ser jeg mitt snitt til å slå til 😉. Kjempe godt og utrolig forfriskende!

Rosmarin Crackers:

Ost og kjeks i helgen? Eller kanskje et enkelt og glutenfritt mellommåltid med litt digg på? Disse kjeksene er knallgode på smak og de har helt supre ingredienser! Denne helgen står blant annet tapas på menyen og jeg gleder meg til å nyte disse med litt brie og aioli på! Du finner de på Mega!

Rosmarinen i disse kjeksene utgjør hele forskjellen!

Ønsker deg en nydelig helg! 💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.