Ting jeg elsker fredag!

Hei fine deg og god fredag! 💛

Endelig fredag og for en fantastisk uke det har vært! Solen skinner og temperaturen smiler – finnes det noe bedre? Jeg merker at finere vær gjør alt litt enklere. Det er mer fristende å trene ute, barna stortrives og humøret blir faktisk litt bedre når man slipper 5 lag med klær 😉. Ellers tenker jeg at flere av dere har startet med jobb, barnehage og en delvis “normal” hverdag igjen.


Vi er klare for jobb og barnehage førstkommende mandag og jeg må si vi er alle spente. 6 uker uten barnehage gjør sitt og jeg håper at barnehagehverdagen blir fin for både liten og stor. I dag deler jeg selvsagt mine favoritter denne uken og jeg håper du kan kose deg med litt fin fredagslesning i sola.

Iskald gullmelk:

Du har kanskje fått med deg at jeg elsker gullmelk? 😉 Gullmelk er virkelig min aller beste venn og jeg nyter både 1 og 2 kopper daglig året rundt. Når kvelden kommer er jeg et ordentlig vanedyr. Da må jeg finne frem en rykende varm gullmelk eller te og bare nyte.

Men nå som solen skinner og temperaturen virkelig har fristet med sommervarme da elsker jeg å nyte en iskald latte! Iskaffe er nok den mest utbredte islatten på markedet og jeg er en stor iskaffe drikker om våren / sommeren. Men visste du at gullmelk også fungerer helt fantastisk bra som islatte? Du lager den på vanlig måte og tilsetter kun isbiter – så enkelt og så utrolig godt! Denne blir det flere av i dagene fremover!

Dadler med kokos:

Ok er du klar for ukens snack? Dadler med kokos er en deilig nyhet du finner hos Rema1000. Dadler i seg selv er helt fantastisk etter min mening, men disse her som er dekket av kokos? Ja takk gjerne! Kokosdadlene smaker nærmest som godteri og man kan gjerne si at det er naturens eget snop. Klara måtte stoppes før hun jafset i seg hele posen, så nå vet jeg hva hun skal få i godisskåla på lørdag.

Du finner dem på Rema1000

Dadler inneholder en god del naturlig sukker, men de er lavglykemiske så de gir ikke en rask blodsukkerstigning. Perfekt som snacks og som lørdagsdigg til barna!

Epledrink ala Maria:

Hvis du vil prøve deg på en latterlig enkel sommerdrink kan jeg anbefale denne epledrinken jeg har drukket på hele uken. Som nevnt tidligere får jeg alltid lyst på noe leskende og kaldt når varmen melder seg og denne uken har vært intet unntak. Etter en hel dag ute i går løp jeg på butikken og hamstret inn isbiter.

Det eneste du trenger for å lage denne drinken er Fun saft, Farris og isbiter. Lekende lett og ganske så godt! Bland sammen saft og Farris og tilsett isbiter!

Speltlomper med kanel:

Dette er uten tvil Ulrik og Klara sin favoritt. Speltlomper med smør, kanel og kokosblomstsukker. Disse lefsene sammen med litt eplebiter, banan og druer er drømmemåltidet til begge to. En ting er at det smaker godt, men det er også utrolig enkelt å smelle sammen. Enten om du er hjemme eller tar deg en tur ut – lomper er og blir lettvint mat!

Jeg har blandet sammen ceylon kanel og kokosblomstsukker i en dispenser jeg fant på ikea. Det gjør det utrolig greit å strø over lompene. Denne brukes også daglig til for eksempel havregrøt og yoghurt.

Iskaffe med havremelk:

Visste du at det finnes koffeinfrie kaffekapsler? Både Nespresso og andre merker (feks LOR) produserer koffeinfrie kapsler. Det betyr (for meg) at jeg kan nyte en iskaffe morgen som kveld! Jeg er nemlig litt følsom når det kommer til koffein og jeg kan ikke drikke kaffe etter klokken 16:00. Til og med cola zero og Pepsi Max gjør at denne jenta sliter med å få sove. Man trenger selvsagt ikke å lage iskaffe med koffeinfri kaffe – er det innafor så elsker jeg å bruke en dobbel espresso med litt fyldig havremelk og masse isbiter! Sødmen fra havremelken gjør at du ikke trenger noe form for søtning.

Dobbel espresso, havremelk og isbiter!

Vegansk Mangois:

Helt tilslutt vil jeg dele en utrolig fin oppskrift med deg – nemlig vegansk mangois! Denne her er så god i sommervarmen og man kan fint gi den til de aller minste. Jeg elsker å bruke min gylne gurkemeieblend i denne oppskriften. Sødmen fra mangoen og bananen gjør at kryddersmaken er vanskelig å oppdage.

Isformene fant jeg på Clas Ohlson! Husk å la isen tine noe før du serverer de.

Ønsker deg en nydelig fredag og helg! 💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.