Ting jeg elsker fredag!

Hei fine deg og god fredag! 💛

Håper du har en nydelig start på langhelgen din! Her har vi snart gått 4 dager i barnehagen og jeg må ærlig innrømme at det har vært helt fantastisk. Jeg kjenner på en helt annen tålmodighet når jeg henter barna om ettermiddagen. Jeg har fått tid til å gjøre det jeg skal og de har lekt og kost seg i flere timer. Vinn vinn spør du meg. Alle er hakket mer fornøyd og det merkes!


I dag deler jeg mine favoritter denne uken og jeg håper du kan ta med deg noen inspirerende tips!

Ukens quote:

Ukens must have dessert:

Vaniljekesam med chiafrø, bjørnebær og kanel

Altså – hva er vel livet uten dessert? Jeg elsker å unne meg dessert hver eneste dag og så langt er det en fantastisk god vane jeg velger å holde på. For meg betyr dessert en liten avslutning på middagsmåltidet. Rett og slett enn aldri så liten ettermiddags pick me up! Det kan være en iskaffe med melk, en gullmelk, en bit sjokolade eller en skål med friske bær. Denne uken har jeg fått sansen for mager vaniljekesam uten sukker med frosne bær, chiafrø og Ceylon kanel. Helt utrolig frisk, godt og en fantastisk fin ettermiddagskos!

Dessert kan være sunt, godt og utrolig digg!

Ukens middags anbefaling:

Chorizopølser fra Jacobs

Av og til lager jeg en salat til meg og Lasse. Du vet – de gangene kidsa står og maser om risgrøt i butikken og du bare tenker at det er næringsfattig mat, men så gir du opp og bryr deg? Anyone else? Uansett, onsdag var en slik dag. Ulrik ville ha risgrøt og jeg orket ikke å kverulere i butikken. Long story short – vi spiste kvalitetspølser og kidsa fikk grøt.

Jeg fant disse på bunnpris, men vet at de selger Jacobs på Meny.

Det positive med dette er at jeg kan anbefale disse fantastiske pølsene videre til deg! For disse pølsene her? Helt fantastiske! De minnet meg faktisk om autentiske italienske pølser som vi kjøper i ferskvaredisken på landsbygda i Italia, og det er nok til at du må prøve de ut! Jeg skjærte de forsiktig opp og blandet de i en salat med deilig olivenolje, avokado, tomater og krutonger.

Ukens snacktips:

Babybel miniost

Ja jeg elsker ost! Ost er noe av det beste jeg vet. (Ikke Norvegia på skiven type ost, men sånn ost du kan sitte å tygge og knaske på en hel kveld sammen med litt deilig rødvin. Sånn ost elsker jeg, og akkurat nå har jeg helt cravings på babybel miniost. Denne osten er helt genial i størrelsen (den er perfekt som et lite mellommåltid hvis du kjenner deg fnysen), og den passer supert i matboksen! Klara og Ulrik digger denne osten og de blir ekstra glade når mamma putter ost i matboksen!

Jeg lager meg alltid et snacksfat når helgen kommer og i dag blir det definitivt denne osten her. Du kan også supplere med litt spekeskinke, noen oliven, et par ruter med mørk sjokolade og gjerne en neve med dine favorittnøtter. Da har du et herlig alternativ til chips og sjokolade!

BFree glutenfri pizzabunn:

Hvis du ikke føler for å lage din egen pizzabunn kan jeg anbefale denne her! Denne ferdige pizzabunnen fra BFree smaker helt fantastisk og den har en superbra innholdsliste til å være kjøpebunn! Den er også glutenfri, melkefri og sukkerfri. Til og med Lasse elsker denne bunnen og da vet du den er god! Ingen her i huset må spise glutenfritt, men når jeg finner ferdige produkter som er rå på innhold og tar meg 5 minutt å preppe da tenker jeg ikke over det med gluten i det hele tatt.

Du kan toppe med du synes er best eller sjekke baksiden for tips!

Vi pleier å la Ulrik og Klara få toppe en pizza så tar jeg og Lasse den andre. Enkelt, greit og utrolig godt! Jeg kjøper denne bunnen på Rema1000.

Spelt og chiabrød fra Møllerens:

Denne brødmiksen har jeg kun funnet på Bunnpris til nå. Vet ikke hvorfor, men ingen av butikkene som fører Møllerens har disse inne. (Det kan være at man kan spør om butikken kan bestille inn hvis man vil kjøpe). Jeg har ikke laget brød av denne miksen, men jeg har laget noen fantastisk gode rundstykker!

Ferske rundstykker rett fra ovnen med smør og bringebær syltetøy!

Selve miksen har et lavt innhold av karbohydrater og den er rik på fiber og protein! Folkens, dette her smaker som ekte vare. Dette smaker ordentlig rundstykker som oser av gode næringsstoffer. Dette her er ikke en kjip lavkarbomiks som smaker rart av et eller annet man ikke helt vet hva er.

Du kan velge å lage den med gjær eller uten gjær. Det står fremgangsmåte på baksiden.

Ønsker deg en nydelig helg! 💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.