Ting jeg elsker fredag!

Hei fine deg og god fredag! ❤️

Håper fredagen din har startet bra! I dag feirer vi at Ulrik har blitt hele fem år. At tiden går fort er en underdrivelse og jeg kan faktisk ikke tro at min lille baby allerede er 5 år gammel. Jeg elsker å se ungene få sin helt egen personlighet og vokse til, men jeg prøver også å nyte øyeblikkene her og nå. Denne helgen byr på flere festligheter her hjemme og jeg er så glad at retningslinjene er noenlunde bedre nå. Vi skal feire bursdag med familien og kose oss med 17. mai fest i nabolaget. Selv om 17. mai blir annerledes i år er det viktig å feire dagen og virkelig gjøre sitt aller beste for å gjøre søndag til en fantastisk god dag!


I dag deler jeg noen av mine favorittprodukter denne uken – håper du kan ta deg en pause, sette deg ned og ta deg litt egentid i løpet av dagen.

Gryr til matlaging – kokos og raps:

Gryr er en skikkelig favoritt her hjemme. Jeg elsker at den er plantebasert – det gir meg muligheten til å balansere inntaket av plantebaserte produkter. Vi er på ingen måte vegetarianere / veganere, men jeg synes det er viktig å ha fokus på bærekraftige matvarer. Mat som gjør godt for kroppen samtidig som den er bra for jordkloden vår.

Dere vet at jeg elsker fløte og fete meieriprodukter, men noen ganger er det fint å kunne erstatte det med noe annet. For mye av alt er ikke bra, så jeg streber alltid etter en fin balanse i kosten vår. Gryr passer helt supert i for eksempel supper og gryteretter. Du kan også bruke gryr i potetstappe eller som litt væske i morgenkaffen.

Digger gryr!

I det siste har jeg fått helt sansen for iskaffe. Helst om ettermiddagen. Da passer jeg på å ha koffeinfrie kapsler liggende i skapet, da kan jeg nyte en kopp kaffe så sent jeg bare vil. Jeg elsker å blande kaffe med isbiter, plantebasert melk og i det siste? Pisket gryr. Det blir som en kremete milkshake (bare helt naturlig og sukkerfri) som passer helt perfekt som en liten dessert.

Eplecider eddik:

Noen produkter prøver jeg å få i meg hver eneste dag. Eplecider eddik er noe jeg virkelig elsker. Les; ikke smaken, men effekten. Dette her er balsam for kroppen. Eplecider eddik gir en fantastisk god helseeffekt og denne fra Helios er fermentert og økologisk. Den perfekte eddiken med andre ord.

Noen av epleciderens fantastiske fordeler:

  • Den er alkalisk. Det vil si at den er ideell for å redusere surheten i kroppen.
  • Den hjelper utrolig godt i fordøyelsessystemet.
  • Den gjør underverker i tarmfloraen.
  • Den har anti-virus, anti-bakteriell og anti-sopp egenskaper.

Jeg tar 1ts med eplesidereddik hver dag. Det smaker skikkelig surt, men har du klart et glass vann så går det helt fint!

Rapskokos for steking og baking:

Her om dagen kom jeg over denne i butikken – rapskokos fra Berit Nordstrand. Jeg er kjempefan av Berit og digger flere av produktene hennes! Denne her er plantebasert og tåler høy varme. En utrolig bra kombinasjon når du skal steke på høye temperaturer. Flere tyr til solsikkeolje under steking, men for mye solsikkeolje er ikke særlig gunstig for noen av oss. Derfor kan det være lurt å redusere inntaket noe.

Olivenolje mister alt av fordeler når den når en viss temperatur så den er heller ikke lur å steke mat i. Da må du i så fall passe på at temperaturen ikke overstiger 200 grader.


Jeg elsker å bruke denne med raps og kokosolje (uten herdet fett) til å steke pannekaker, kjøtt, grønnsaker og vafler.

Jeg liker å smøre den forsiktig i vaffeljernet med en liten bakekost.

Frukt på pinne:

Disse her ispinnene er rett og slett geniale! 100% frukt på pinne. Helt naturlige og inneholder kun fruktsukker. Gi de til kidsa eller nyt en til desserten. Man kan også dyppe den i smeltet mørk sjokolade, dandere med litt revet kokos og gjøre en hel greie utav det. Det elsker jeg å gjøre med gamle bananer. Frys bananene, dypp dem i smeltet sjokolade og strø gjerne over hakkede nøtter.

Enklere og sunnere desserter skal du lete lenge etter. Man kan kjøpe ispinner på butikker som Clas Ohlson og lage selv i former eller pakke frukt inn i matpapir. Frossen frukt og bær er noe av det beste jeg vet – det holder seg utrolig lenge i frysen og næringen holder seg på topp!

Ønsker deg en fantastisk flott fredag og en nydelig 17. mai! 🇳🇴🇳🇴🇳🇴

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.