Ting jeg elsker fredag!

Hei flotte deg og god fredag! 💛

Endelig fredag og endelig sol! Finnes det egentlig noe bedre enn sommervær? Sol og fint vær gjør virkelig underverker for kropp og sjel. Det at solen titter frem gjennom vinduet før 6 er bare helt magisk etter min mening. Jeg er et klassisk A-menneske og særlig lett er det å stå opp når sommertid står på kalenderen. På mandag er det første juni og jeg tenker at flere av dere teller dager ned til sommerferie. Selv om ferien blir lagt til Norge i år ser jeg frem til flere uker med ferie, familie og masse kos.

I dag skal Ulrik og Klara kose seg med farmor mens jeg og Lasse tar en etterlengtet voksenpause i solskinnet. Middag, vin og kjærestetid – gleder meg! Håper du har noen fantastiske fine planer denne pinsehelgen.

Lånt fra Pinterest
I dag deler jeg selvsagt mine favoritter denne uken og jeg håper du kan ta med deg litt herlig frhdagsinspirasjon!

Spiralizer:

Som du kanskje vet så elsker jeg kule kjøkken duppeditter. Ting som gjør matlagingen lettere er helt innafor spør du meg! En av mine favorittredskaper i kjøkkenskuffen er denne geniale spiralizeren fra kitchn. Med denne lager du grønnsakspasta i en fei!

Personlig så elsker jeg squashpasta (også den enkleste grønnsaken å lage pasta med), og med denne “pastaen” får du i deg enkle og sunne næringsstoffer.

Når du har lagd ferdig grønnsakspastaen kan du dampe den, steke den lett i smør / olje, ha den i en ildfast form eller ha den rett i salaten. Du kan også blande den i pesto eller tomatsaus. Egentlig alt du kan gjøre med vanlig pasta. Denne versjonen er selvsagt lavkarbo og passer fint som et alternativ til ris og pasta.

Karamell sirup:

Så har funksjonell mat kommet med enda en strålende nyhet i butikkhyllene – sukrin sirup karamell saus. Denne her smaker helt himmelsk og jeg gleder meg til å bruke den over vaniljeisen i sommer. Til nå har jeg brukt den over pisket krem med bær, som saus over banan og vaffel og jeg har prøvd den på pannekakene.

Alt i alt en helt nydelig smak som virkelig løfter desserten til et nytt nivå. Min favoritt denne uken? Lavkarbo vafler med mandelsmør, banan og karamellsaus. For en episk kombinasjon!

Du finner den på helsekost.

Oppskrift vafler:
 • 3 egg
 • 2ss sukrin gold
 • 2ss vegansk yoghurt med vaniljesmak
 • 1dl fløte /helmelk
 • 2,5dl mandelmel
 • 1ts fiberhusk
 • Litt kardemomme

Sukkerfri sorbet:

Finnes det noe bedre enn iskrem i varmen? Jeg simpelthen elsker is og ofte så smeller jeg til og lager den selv. Det fine med å lage is selv er at man vet akkurat hva som er i oppskriften. Man står fritt til å lage den uten sukker, uten melk, vegansk osv. I det siste har jeg fått helt sansen for bærsorbet.

Sorbet er utrolig frisk på smak og man kan mikse og trikse med smaker. Velg de bæra og den frukten som du liker aller best!
Min favorittsorbet:
 • 50g frossen mango
 • 50g frosne bjørnebær
 • 2ss fløte (her kan du bytte med feks gryr for vegansk versjon)
 • 1ss sukrin melis

Putt alt i en liten blender / bruk stavmikser og kjør det til en fløyelsmyk sorbet og nyt.

Ferske blomster:

Er det en ting som virkelig gir meg det lille ekstra etter husvask, rydding og klargjøring til helg så er det friske blomster i stua. Blomster er vakre i seg selv, men peoner er virkelig i en klasse for seg. Peoner er min absolutte favorittblomst og jeg synes de er så vakre. I går kom jeg over noen nydelige rosa på butikken, og da måtte jeg bare ta med noen hjem.

De vakreste blomstene etter min mening.

For ekstra lang levetid skal peoner stå i kaldt vann uten blader i vannet. Så husk og skjær av de nederste bladene og gi de et ekstra snitt. Jeg har kjøpt snittekniv på blomsterbutikken og det er utrolig enkelt å fikse blomstene selv hjemme.
Ønsker deg en fantastisk fin fredag og en nydelig pinsehelg! 💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.