Ting jeg elsker fredag!

Hei fine deg og god fredag! 💛

Med fridag pÄ mandag sÄ kjennes det ut som om uken har flydd av sted i rekordfart. Plutselig er det fredag igjen og jeg er klar for helg, fri og familiekos. Med tanke pÄ vÊrmeldingen er denne helgen rake motsetningen til pinsehelgen, sÄ nÄ fÄr vi prÞve Ä fÄ til noen kjekke inneaktiviteter. Her hjemme elsker bÄde barn og vokse Ä spille spill, sÄ det fÄr vÊre et av helgens gjÞremÄl. Har du smÄ barn kan jeg virkelig anbefale alias junior. Det er utrolig lÊrerikt for de minste og det er fantastisk god trening med tanke pÄ sprÄk, forstÄelse og ordforrÄd. BÄde Ulrik og Klara elsker det!

I dag deler jeg som vanlig noen av mine favoritter denne uken. HĂ„per du senker skuldrene, tar frem gullmelken eller kaffekoppen og nyter til tid for deg selv.

RĂžkelaks og philadelphia ost:

Av og til fÄr jeg helt dilla pÄ et bestemt pÄlegg. Vi snakker det samme pÄ skiva over flere dager. SÄ gÄr jeg som regel lei og da bytter jeg favoritt helt til jeg begynner pÄ ny igjen. Noen som kjenner seg igjen? I de siste har jeg fÄtt det for meg at rÞkelaks og Philadelphia ost er det store. Begge deler smaker helt fantastisk og kombinasjonen av laks og kremost er bare helt utrolig god.

Denne komboen her er nÊrmest uslÄelig.

FÞrste gang jeg var i New York mÄtte jeg prÞve ut en ekte New York bagel med creamcheese and salmon. Siden den gang har jeg vÊrt helt hekta i perioder. Her forleden lagde jeg mine egne lavkarbo bagels, og jeg kan med sikkerhet si at det smakte helt fortreffelig med bÄde kremost og laks pÄ de og. Rema 1000 selger fine og rimelige pakker med rÞkelaks pÄ ca 100g.

Økologiske pÞlser fra Kolonihagen:

Har du lyst Ä prÞve ut noen smaksrike pÞlser pÄ grillen i sommer kan jeg anbefale kolonihagen sine Þkologiske grillpÞlser. Her snakker vi om dyr som har hatt fantastiske leveforhold (nÄr dyret trives blir kjÞttet bedre) og pÞlser som er rike pÄ kjÞttinnhold. Flere av svinepÞlsene man finner i butikkhyllene er av dÄrlig kvalitet. Vanlige pÞlser har ofte flere tilsetningsstoffer og lite kjÞttinnhold. Jeg velger Ä kjÞpe mindre kjÞtt og heller bruke litt ekstra penger pÄ kvalitet nÄr vi fÞrst gÄr for pÞlser.

Som tilbehÞr foretrekker vi helst lomper eller lefser og masse digg sennep, ketchup og gjerne syltet lÞk / kÄl og salat. Man kan ogsÄ lage til tomatsalsa, mangosalsa eller chilisalsa og dandere over pÞlsene. Det smaker helt fantastisk!

Bilde lÄnt fra kolonihagen.no

DrĂžmmefanger fra Upstairs:

Jeg har vĂŠrt pĂ„ utkikk etter en drĂžmmefanger helt siden vi pusset opp soverommet vĂ„rt. Det er noe helt magisk og utrolig estetisk med drĂžmmefangere. Jeg elsker hele utformingen og hvordan den kan lyse opp en ellers kjedelig hvit vegg. Problemet er at jeg ikke har kommet over en jeg liker enda. Noen er for smĂ„, mens noen er altfor dyre. Egentlig tenkte jeg pĂ„ et DIY prosjekt, men jeg kom frem til at det kanskje ble hakket vanskelig Ă„ utfĂžre. SĂ„ du kan tro jeg ble glad da jeg kom over denne nydelige drĂžmmefangeren fra Upstairs her en dag. Perfekt i stĂžrrelsen og det beste av alt? 127 kroner. NĂ„ henger den pĂ„ soverommet oppe – klar for bĂ„de dekor og drĂžmmer. 😉

Skyr kokos og ananas:

For noen Är tilbake virket det som om magen min reagerte litt pÄ skyr. Dette til min store skuffelse da skyr alltid har vÊrt en soleklar mellommÄltids favoritt. Etter mye frem og tilbake har jeg sakte men sikkert prÞvd Ä spise skyr igjen, og nÄ fungerer det helt strÄlende. Jeg er sÄ hoppende glad at du aner ikke! Skyr er etter min mening et supert mellommÄltid eller en fin dessert. Du kan mikse den med cottage cheese, ha oppi nÞtter for sunt fett og metthetsfÞlelse, eller du kan ta den i farten pÄ vei hjem fra jobb.

Min favoritt akkurat nÄ er sommerens skyr med kokos og ananas smak. For en deilig kombinasjon av smaker! Jeg elsker Ä tilsette ekstra kokosflak, cottage cheese og nÞtter for et fullverdig mÄltid. Dette holder meg god og mett kjempelenge!

Ønsker deg en nydelig fredag og god helg! 💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.