Ting jeg elsker fredag! Summer edition!

Hei flotte deg og god fredag! 💛

Håper solen skinner og temperaturen frister med sommer der du bor! Her er det rene syden stemningen og jeg gleder meg så innmari til helg, sommer og masse kos med min fine gjeng! Å være hjemme å nyte sommeren er ingen sak når været er slik som dette.

Dagens “ting jeg elsker fredag” blir et litt annerledes innlegg denne uken. I dag deler jeg mine absolutte sommerfavoritter! Lag deg en iskald iskaffe, senk skuldrene og nyt fredagen!

Iskaffe med pisket krem og karamellsaus:

Du så vel denne komme, ikke sant? Kaffe er noe av det beste jeg vet og når temperaturen viser sydentendenser må man bare nyte en iskaffe så ofte man kan. Personlig elsker jeg iskaffe helt naturell – dvs med helmelk, espresso og isbiter. For meg holder det i massevis og jeg elsker den fyldige smaken som helmelken gir.

Perfeksjon!

Men noen ganger må man mikse det opp med litt herlig tilbehør. Da er sukkerfri kremfløte og sukrin sirup karamellsaus tingen! Det kan minne om frappuccino fra Starbucks, bare helt uten sukker. Jeg lager krem i min isi whip, men du kan gjerne piske opp litt kremfløte med sukrin + og dandere over. Husk på karamellsausen!

Solkrem fra Anglamark:

Anglamark sin solkrem er en av de beste solkremene på markedet. Den scorer høyt i tester som gjør rede for farlige tilsetningsstoffer. Denne solkremen er helt super med tanke på ingredienser og den koster ikke skjorta. For ca en hundrelapp kan du sikre deg en super solkrem til hele familien! Jeg sverger til spf 50 i ansiktet og spf 30 på kroppen (hele året).

Frosne bjørnebær:

Ok så elsker jeg frosne bær. Hvorfor? De gir en fantastisk god smak og konsistens i smoothien og de er proppfulle av god næring. Frosne bær har like mye næringsstoffer (om ikke mer) enn ferske bær og de koster ofte en tredjedel mindre. Du kan blande dem inn i smoothien eller bruke dem som topping! Jeg elsker bjørnebær og det er ikke bare smaken som gjør dette mørke bæret til min favoritt – bare les her:

 • Rike på kostfiber
 • Fin kilde til vitamin C
 • Proppfulle av antioksidanter

Iskald gullmelk:

Gullmelk er og blir min store favoritt og om sommeren frister det gjerne med noe kaldt og leskende i stedet for en varm drikke midt på dagen. Det fine med gullmelk er at du kan lage den varm og kald. Du mikser pulveret sammen med melk, varmer det opp og heller det over et stort glass med isbiter. Så utrolig enkelt og fantastisk godt!

Rosa bærsmoothie:

Smoothie er etter min mening noe av det beste som finnes! Jeg elsker både vanlig smoothie og smoothiebowls. I mine smoothies finner du som regel frosne bær, avokado, mandelmelk og spinat. Noen ganger er det ekstra digg å tilsette en frossen banan for en kremete konsistens. Den søte smaken fra banan er gjerne noe barna setter ekstra pris på og jeg passer på å kamuflere grønnsakene så godt jeg kan når Ulrik og Klara skal ha. Sjekk ut oppskrift på denne leskende smoothien:

 • 100g frosne / ferske jordbær
 • 1 stor frossen / vanlig banan
 • 3dl mandelmelk
 • En stor neve spinat
 • 1ts kokosolje
 • 1/2 avokado

Is sorbet:

Hva med å lage din egen is i sommer? Jeg er et klassisk dessert menneske og kjenner på søtsuget straks etter middagen er fortært. Behovet for noe søtt etter middag er noe jeg kjenner på hver eneste dag. Nå som sommerværet er på sitt aller beste frister det selvsagt med noe kaldt og forfriskende. Det du kan gjøre da er å mikse sammen din egen sukkerfrie sorbet på null komma niks.

Så forfriskende i varmen!

Denne desserten er latterlig enkel å lage og du bruker ca 2 minutter på å gjøre den klar. Bruk de bæra du foretrekker (jeg elsker bjørnebær og blåbær) og kjør på! Du trenger 100g frosne bær / frossen mango / frossen ananas – 1ss sukrinmelis og 2ss fløte.

Rosevin:

Jeg elsker å nyte et glass rosevin i varmen. Smaken gir verdens beste sommerstemning og når det kommer til vin er jeg et ordentlig sesongmenneske. Rødvin om høst / vinter og rosevin om sommeren. Er det en vin jeg vil anbefale deg i sommer er det denne sprudlende rosévinen fra Meinklang. Den er utrolig frisk, fyldig og tørr. En perfekt sommervin spør du meg! Den er også biodynamisk og økologisk – to faktorer jeg setter veldig stor pris på. Den inneholder ikke mer enn 10,5% alkohol noe som gjør det til en ganske lett vin!
Økologisk og biodynamisk! Samt lav på sukkerinnhold.

Frossen bananis med smeltet sjokolade:

Verdens enkleste is til hele familien? Del et par bananer i to, legg dem i frysen i noen timer, dypp dem i smeltet sjokolade og kokos – legg dem tilbake i frysen og ta opp ved behov. Et sunt og bra alternativ til både liten og stor.

Weekendplatter med guacamole:

For det første – jeg er litt av en avokado snobb. Har den brune flekker går den kun i smoothien – i guacamolen er det kun #freshlookinavocados som gjelder. Jeg elsker å lage en grønn og fyldig guacamole, det er så enkelt og kjapt gjort – lov meg at du ikke kjøper ferdiglaget. Den du lager selv er fersk og næringsstoffene er 100 ganger bedre når du lager det fra bunnen av. Så tommel opp for hjemmelaget guac!

Til guacamolen trenger du:
 • 1 moden avokado
 • 1 liten sjalottløk
 • 1 dryss chilipulver
 • 1 liten bunt koriander
 • Salt og pepper
Start med å skjære opp avokadoen og ha den i en skål. Ha i krydder og mos det med en gaffel til ønsket konsistens. (Jeg liker en chunky guacamole). Ha i løk og koriander og rør det godt inn. Kutt opp grønnsaker og dander dem på et fat med resten av ingrediensene. Server!
Til selve fatet kan du mikse det opp med dine egne favoritter! Her kan du se hva vi liker aller best å kose oss med i sommerværet!

Superenkle salater:

Jeg elsker en enkel og god salat i sommervarmen. Noe av det beste som finnes når sola skinner er å nyte lunsjen ute. Hva med å lage deg en deilig og næringsrik salat som du enkelt kan ta med deg ut? Her er et knippe av mine favoritter. Gå gjerne til innkjøp av ferdiggrillet kylling og ha kokte egg klare i kjøleskapet. Da er det utrolig enkelt å ta sunne og gode valg!

Sitronvann er så helig i sommersola!
Ønsker deg en fantastisk flott fredag og helg! 💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.