Ting jeg elsker fredag!

Hei fine deg og god fredag!

Hvem er klar for litt “Friday feel good”? Det er så lenge siden jeg har postet et “ting jeg elsker fredag” innlegg og nå gleder jeg meg til å dele mine favoritter med deg! Håper uken din har vært fin så langt! Her har vi startet i ny barnehage og hverdagsrutinene er sakte men sikkert på vei inn igjen. Personlig så elsker jeg hverdagen og nå gleder jeg meg til høst og nye muligheter.

Be silly. Be fun. Be different. Be crazy. Be you, because life is too short to be anything but happy.

Pizzakrydder fra Helios:

Opp med en hånd hvis du elsker pizza! Pizza er virkelig en stor favoritt her hjemme og vi lager det omtrent en gang i uken. Tenker du litt over hva du putter i pizzadeigen og det bruker som topping kan pizza fint være et næringsrikt hverdagsmåltid. Man må ikke lage det i løpet av helgen – lys opp en travel mandag med et skikkelig velsmakende måltid!

Jeg bruker alltid denne oppskriften når jeg lager pizzadeig:

  • 1/4 pose tørrgjær
  • 2dl lunkent vann
  • 7dl fint speltmel
  • 1/2ts havsalt
  • 2ss olivenolje (1 til deigen og 1 til å smøre deigen med før den settes til heving)

Her om dagen kom jeg over et økologisk pizzakrydder fra Helios. Det passer perfekt som en siste finish over pizzaen før du setter den i ovnen. Helt fantastiske ingredienser og supergod på smak! Den inneholder basilikum, merian, timian, rosmarin, sar og oregano. Jeg kan tenke meg at dette krydder fungerer helt topp på pasta, lasagne og andre tomatretter også!

Sugerør i Bambus:

Disse sugerørene har jeg sett meg ut lenge. De er miljøvennlige og utrolig lekre! De er selvsagt gjenbrukbare og forminsker bruken av plast. Jeg kjøpte disse på helsekost, men jeg vet at IKEA har noe flotte bambus sugerør i sitt sortiment. Du får også med rensebørster slik at du enkelt kan holde de rene.

Deodorant fra Weleda:

Jeg elsker alt fra Weleda! Det er et merke jeg kom over da Ulrik var baby og jeg har brukt flere av deres produkter siden. For en liten stund tilbake var det en som tipset meg om Weleda sin deodorant, og da måtte jeg bare prøve denne. Den er blant annet fri fra aluminium, parabener og inneholder kun naturlige ingredienser. Jeg har også sett at denne kommer til herrer, så en naturlig deodorant til Lasse er neste punkt på handlelisten!

Andre som er sensitive til diverse parfymelukter? Når Lasse tar på deodorant med sterk lukt klarer jeg nesten ikke å ligge ved siden av han. Det samme er det hvis folk i butikker har sprayet seg ned med parfyme. Da velger jeg å gå en annen vei. Min hovedregel når det kommer til parfyme er å spraye et spray på overdelen, og aldri direkte på huden.

At det snart er høst:

Det er noe magisk med høsten. Jeg elsker virkelig vår og sommer – det lyse, grønne og evig optimistiske. En liten pause fra regn, vinter og mørke kvelder. Men så kommer det. Lysten etter høsten. Du har fått et pust i bakken. Nå er det på tide med mørke kvelder, levende lys og høst igjen. Rolige helger, koselige filmer og kinobesøk i regnet. Når skolen har startet og sommerferien er ferdig lengter man fort mot høst. Da kan man legge sommeren bak seg og se fremover.

Gled deg til høsten. Gled deg til alt du skal. Til nye muligheter. Velg å se fremover. Det blir så bra!

Gyllen Gurkemeieblend:

Er det noe som virkelig gir meg energi, glød og glede så er det en stor kopp med gullmelk. En rekke med betennelsesdempende næringsstoffer rett i systemet er aldri feil! Gullmelk er gjerne ekstra godt nå som høsten snart her er.

Finn frem favorittkoppen din og unn deg en helsebringende styrkedrikk! Jeg har stor tro på at mat og drikke kan gjøre underverker i kroppen vår. Naturen har et medisinskap som står til vår rådighet. Vi må bare ta det i bruk! Les mer om hva gullmelk og gurkemeie er her: https://mariahaugland.no/2020/04/07/gurkemeie-den-gylne-supermaten/

Dagens spørsmål: Hva er en ting du ser frem til denne helgen?

Ha en nydelig dag og helg fine deg!

Klem fra Maria 💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.