Ting jeg elsker fredag!

Hei fine deg og god fredag!

Håper dagen din er fin så langt! Tenk, siste fredagen i august er her og nå er det ikke lenge til høst og mørkere kvelder. I går lanserte Shape Up at jeg var en av deres nye ambassadører og jeg gleder meg til å spre glede og energi til flere mennesker i høst! Jeg har en teori om at når været blir kaldere og dagene kortere så trenger vi litt ekstra krydder i hverdagen. Det er ikke like lett å sprette utav sengen når det er mørkt, kaldt og guffent ute. Da trenger vi litt positive tanker som virkelig får gang på dagen. Akkurat dette brenner jeg for, og jeg håper du kan ta med deg noen gode tips og triks her inne.

Kindness is free. Sprinkle that stuff everywhere

I dag deler jeg noen av mine favoritter denne uken! Lag deg en stor kopp gullmelk eller te og nyt litt tid for deg selv.

Ettermiddags pick me up

Flere av dere kan sikkert kjenne dere igjen i dette scenarioet – energien daler etter klokken 16:00. De aller fleste kjenner på en liten energidupp i løpet av dagen. Det er den største årsaken til at vi drikker kaffe utover ettermiddagen. Vi håper at koffeinet skal kicke inn og gi oss en opptur. Det er vel og bra, men etterhvert så dabber koffeinet av og er du som meg så kan dette gå utover nattesøvnen. Å drikke kaffe etter klokken 15:00 ødelegger kvelden for meg og da er det lurere å ty til andre metoder.

Når du kjenner energinivået går ned er det som regel kroppen som sier i fra at den trenger påfyll av vann. Vann er den enkleste måten å få opp humøret og energien. I stedet for å ta en ekstra kopp med kaffe så kan jeg anbefale deg å fylle kroppen opp med vann.

Min aller beste ettermiddagsdrink? Vann med himalayasalt, sitron og eplesidereddik.

Du tenker kanskje at salt ikke er bra for deg? Det er forsovet helt riktig med tanke på vanlig norsk bordsalt. Himalayasalt er en annen type salt og inneholder svært mye bra!

Himalayasalt hjelper kroppen å holde seg hydrert. Det hjelper kroppen å holde på væske versus vanlig bordsalt som gjør at kroppen lekker viktige mineraler. Vanlig salt kan også føre til at kroppen blir dehydrert.

Himalayasalt har også et høyt innhold av elektrolytter som for eksempel magnesium. Skal du ut på en lengre treningsøkt kan du ha litt himalayasalt i vannet! Dette er et veldig fint alternativ til kunstig fremstilte treningsdrikker.

Skal du bruke eplecidereddik anbefaler jeg en økologisk og fermentert en. Eplesidereddik er magisk for mage, tarm og fordøyelse!

Sjokolademelk

Opp med en hånd hvis du elsker sjokolademelk!

Sjokolademelk er noe av det beste jeg får. Jeg snakker ikke om Litago, men om en hjemmelaget proteinbombe som smaker helt supert! Du trenger kun to ingredienser så har du tidenes sjokoshake som inneholder helt rå ingredienser! Jeg sverger til råkakao og havremelk. Du kan også bruke usøtet mandelmelk (da anbefaler jeg å bruke litt søtning som for eksempel stevia dråper eller litt sukrin sirup gold).

Råkakao er en naturlig supermat og inneholder utrolige byggeklosser. Det er en fantastisk måte å slukke søtsuget på uten å overbelaste kroppen med sukker.

Her er noen fordeler med råkakao:

 • Høyt innhold av magnesium (som motvirker tretthet, vitalt for musklene dine)
 • Kakao skrur faktisk på reseptorer i hjernen som gjør deg mer glad og balansert
 • Gir glød til huden (lag en ansiktsmaske liksom)!
 • Fiberinnholdet hjelper på fordøyelsen
 • Høyt proteininnhold
Cottage cheese drøm

Ok. Denne her er litt ekstra. Sån ekstra ekstra. Men det er akkurat det jeg liker. Å nyte verdens beste mat i hverdagen. Personlig så elsker jeg pisket krem. Pisket krem er livet. Særlig med friske / frosne bær og masse kanel. Da er jeg hoppende glad.

Min favoritt skål?

 • 2ss cottage cheese (original)
 • 2ss pisket krem
 • 50g frosne blåbær
 • 20g frosne bringebær
 • Sukrin sirup karamellsaus
 • Noen valnøtter
 • Ceylon kanel

Denne her er så innmari god! Prøv den til kvelds med en god kopp te. Trenger du gjerne et serietips kan jeg anbefale Belgravia på NRK. Da snakker vi “me time”.

Wellbites

Disse her er irriterende gode. Sukkerfritt godteri som smaker helt fantastisk. Fri fra fargestoffer, 100% veganske og naturlig smak. De kommer i flere smaker, men jeg har lagt min elsk på “Hallon & Saltlakris” og “Flader & Hallon”.

De er laget i Sverige og selges på apotek, helsekost og utvalgte dagligvareforetninger.

Ha en nydelig helg fine deg 💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.