Ting jeg elsker fredag!

God morgen fine deg og god fredag! 💛

I skrivende stund sitter jeg i bilen og venter på at hurtigladeren skal fylle opp batteriet! Bilen lader ikke med den vanlige laderen så da må det hurtiglader til. Heldigvis er det en ladestasjon i nærområdet. Ellers håper jeg at du har en nydelig morgen så langt! Jeg har gjennomført fredagsøkten min og akkurat det kjennes helt fantastisk ut! Helt magisk å starte helgen med en ordentlig svetteøkt!

Nå som september og høsten er her håper jeg at du finner tid til å ta vare på deg selv. Å ta vare på seg selv betyr at du finner tid til å senke skuldrene og tar deg tid til å prioritere deg selv. I en travel hverdag kan dette være utfordrende, men husk på at med god planlegging kan man få til mye! Jeg elsker å tenne lys, sette på en diffuser, meditere og koble helt av i løpet av kvelden. Prioriterer jeg det hver kveld? Ikke alltid. Men når jeg først gjør det merkes det på kroppen, sinnet og nattesøvnen.

Bilder fra Pinterest
I dag deler jeg mine favoritter denne uken! Håper du kan ta med deg litt herlig fredags inspirasjon!
Knekkebrød fra Brisk (Det glutenfrie bakeri): 

Jeg må innrømme at jeg simpelthen elsker knekkebrød. En kveld i uken prøver vi å få til en aldri så liten datenight med seriemaraton og masse digg mat. Vi koker egg, finner frem godt pålegg, lager te og gjerne kakao eller gullmelk. Dette er de kveldene jeg kan sitte å spise i timesvis. Knaske på god mat mens en god serie ruller over skjermen.

Jeg er en type person som ikke stopper og spiser før noen fjerner maten fra bordet. Noen andre som kjenner seg igjen? Herlighet så koselig det er å sitte i godt selskap og nyte et bedre måltid!

I dag deler jeg en knekkebrød favoritt med deg som er glutenfri og lavkarbo. De er ganske grove, men de smaker helt utrolig godt med det rette pålegget. Dagens pålegg består av peanøttsmør, banan i skiver og sukkerfritt eplesyltetøy. Den komboen må du prøve! Ellers kan jeg tipse om å lage en stor skål med for eksempel guacomole, dele opp knekkebrødene og dippe i vei!

Mine te favoritter om høsten:

Jeg elsker å kose meg med en stor kopp te hver kveld før jeg legger meg. Det er sjelden jeg hopper over akkurat den kveldsrutinen. Det er noe med det å senke skuldrene og koble litt av før hode treffer puta om kvelden. Man kan også fint steame opp litt melk og ha over i teen. Med en krydderrik te kan man nærmest oppnå et chai latte resultat med det samme. Mitt tips er å blande 1 kopp med te sammen med steamet melk og et par dråper stevia vanilje.

Mine favoritter:

 • Yogi sweet Chai
 • Yogi tea Ginger
 • Yogi Turmeric Chai
 • Yogi Rooibos
 • Pukka lean matcha green
 • Pukka vanilla chai
 • Pukka three cinnamon
iKaffe Havremelk fra Oatly: 

Hånda opp hvis du er en av de som må ha melk i kaffen! Jeg elsker kaffe, men uten melk? Nei takk. Svart kaffe er etter min mening for sterkt, for kjedelig og rett slett ikke godt nok. Når jeg lager kaffe er det etter alle kunstens regler.

Vi snakker chaga, kokosolje og ikke minst en god dasj med havremelk. Min favoritt melk i kaffen er ikaffe havremelk fra Oatly. Den er kremete, fyldig og helt fantastisk god på smak.

Denne havremelken passer perfekt til for eksempel steaming, og de aller fleste kafeer bruker denne melken som et plantebasert alternativ. Den er også helt fantastisk kombinert med gyllen gurkemeieblend. Gullmelk laget med havremelk gir en utrolig god og rund smak.

Her har du etter min mening en perfekt morgenkaffe: 
 • 1 kopp traktet kaffe 
 • 1/2 dl havremelk
 • 1ts chaga
 • 1ts kokosolje 

Kjør alt på høy hastighet i en blender og nyt! 

Jeg bruker også havremelk i gullmelk, smoothies, te og generell matlaging.

Østavind: 

Ost er en av mine store favoritter og i dag skal jeg dele en skikkelig godbit med deg. Tine meieri har flere fantastiske oster på markedet, men denne her slår alle. Synes jeg da😉. Østavind er en world winning ost som seriøst smelter på tunga. Vi snakker fyldighet, aroma og en fantastisk god smak. Selve osten blir markedsført som en hverdagsost, og det er jeg forsåvidt helt enig i. Osten passer perfekt på brødskiva og knekkebrødet, men passer også som et tilbehør til for eksempel vin.

Lag deg et stort fat med ost, spekemat og diverse snacks! Perfekt til helgekosen!

Hummus chips: 

Vi har funnet en supergod chips som er laget av blant annet kikerter og maismel – og det beste av alt? Den er laget med rapsolje i stedet for solsikkeolje. Solsikkeolje inneholder mye omega6 som kroppen ikke bør ha for mye av og akkurat den oljen finnes i flere vanlige norske produkter. Spesielt i produkter som chips og generelt snacks. Jeg er helt for utrykket “alt med måte” og når helgen kommer er det viktig å kose seg litt ekstra. Personlig drar jeg frem min mørke sjokolade og gjerne noe nøtter, men i det siste har vi rett og slett fått dilla på denne chipsen her.

Posen er relativ liten og passer fint som en liten fredagskos til hele familien. En liten neve til hver av barna så tar jeg og Lasse resten. Chipsen finner du på blant annet Life!

Ønsker deg en nydelig fredag og helg! 💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.