Eplekake med krem

Hei fine deg og god tirsdag! 💛

Håper uken din er fin så langt og at du nyter det herlige høstværet. Det er noe magisk og fint med høsten som virkelig treffer meg. Jeg blir inspirert til å lage ekstra god mat som kaker, supper og diverse gryter. Akkurat nå er det så mange gode norske råvarer i sesong og da må man bare utnytte det. I dag har jeg laget en velsmakende eplekake med sesongens norske epler. Den smaker selvsagt best rykende varm fra ovnen sammen med pisket kremfløte.

Har du ikke tilgang på eplemos kan du lage din egen. Jeg foretrekker å kjøpe Helios sin økologiske eplemos. Rene og fine ingredienser + jeg sparer en god del tid! Jeg kjøper eplemos på helsekost eller matbutikker med ekstra godt utvalg.

Du trenger til kaken:

175 g meierismør

1 revet eple

1 scoop (20 g) vanilje proteinpulver (jeg bruker et plantebasert fra Plantforce Synergy)

1 dl sukrin gold

1 dl kokosmel

2 dl mandelmel

2 ss eplemos

3 egg

1/2 ts kanel

1/2 ts kardemomme

1 ts pumpkin spice eller 1/2 ts muskat

Til toppingen trenger du:

50 g romtemperert smør

1 ss sukrin gold

Et dryss havsalt

2 ss kokosmasse

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Smelt 175 g smør i en gryte. La det avkjøles noe. Riv eple over en skål. Hell smøret over eplet og rør godt. Miks oppi eggene og eplemosen og ha over alt det tørre. Rør godt med en tresleiv. Fordel røra i en rundt springform. Ha alle ingrediensene til toppingen i en bolle og mos det sammen med hendene. Fordel det over kaken og sett kaken midt i ovnen. Stekes i 30 minutter. Serveres med pisket kremfløte elle vaniljeis.

Har du lyst kan du også blande inn litt mandelsmør i toppingen for ekstra magi!

Ønsker deg en nydelig tirsdag videre! 💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.