Livets kakemenn

Det aller fineste med juletiden er selve ventetiden spør du meg. Kalender, julebakst, julemusikk og generelt julemagi er det beste som finnes. Jeg mener at man skaper sin egen hverdagsmagi og for meg betyr det at jeg gjør små ting som gir stor glede. Å kose seg med julekalender en mørk desember morgen, nyte synet av juletreet, eller det å bake kakemenn midt i uken.

Kos deg med varm kopp kakao med masse deilig krem! Jeg elsker å bruke piskbar gryr (den lille gule boksen) når jeg lager krem.

Dagen i dag har gått til julebakst – en av mine favorittaktiviteter i desember. Jeg elsker å bytte ut ingredienser i tradisjonelle oppskrifter for å gjøre de mer velvillige i magen 😉. I dag lagde jeg en av julens store kakefavoritter, nemlig kakemenn. Denne oppskriften er utrolig enkel å lage og man har mer enn nok deig til både hjerte, stjerne og kakemenn figurer.

L I V E T S K A K E M E N N ❤️

Jeg elsker tykke og saftige kakemenn vs tynne og harde. Dette er selvsagt en smakssak – ønsker du tynnere kakemenn kjevler du deigen flatere.

Du trenger:

1 kg siktet speltmel ♥️ 4 dl havremelk ♥️ 5 dl rørsukker ♥️ 2 ts bakepulver ♥️ 200 g smeltet meierismør ♥️ 1 ts hornsalt

Slik gjør du: Bland sammen speltmel, rørsukker, bakepulver og hornsalt i en stor bakebolle. Smelt smøret og rør det sammen med havremelken. Hell over det våte i det tørre og bland godt sammen til du får en jevn og fin deig. Du kan gjerne sette den kaldt i 30 minutter før du kjevler den ut. Jeg stekte mine på 180 grader i ca 15 minutter. Merk at mine kakemenn er veldig tykke. Kjevler du deigen tynnere må du regne med mindre steketid. Avkjøles på rist før du putter kakene i en kakeboks.

♥️♥️♥️

Ønsker deg en nydelig onsdag videre! ♥️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.