Melkefri riskrem

Hei fine deg og god lørdag!

Håper du har en fin start på helgen din! Her har vi allerede sett både Snøfall og Julekongen, spist frokost, sølt kaffe på det nye teppet og drukket både en og to kopper kaffe. En ordentlig fin og god lørdagsmorgen med andre ord 😉.

♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

I dag deler jeg en enkel og velsmakende oppskrift på melkefri riskrem. Jeg har sluttet med typiske melkeprodukter som melk, fløte og yoghurt. Det påvirket blodsukkeret mitt helt betydelig mye mer enn plantebaserte “melkeprodukter”. Så nå elsker jeg å eksperimentere med nye og kjekke oppskrifter. Dagens oppskrift er en versjon av den tradisjonelle riskremen. Jeg har brukt fullkorn grøtris, men dette er strengt tatt ikke nødvendig. Jeg var bare veldig spent på å teste de ut. Når det er sagt smakte de nesten helt som vanlig.

I selve oppskriften har jeg brukt havremelk og havre i visp fra Oatly. Selve smaken blir også svært preget av dette. Ønsker du en mindre havresmak kan du bytte ut halvparten av havremelken med kokosmelk eller annen plantebasert melk du foretrekker.

Personlig så elsker jeg ivisp, men du kan gjerne bruke gryr (den lille gule boksen som kan piskes til krem).

Rød saus er ikke min favoritt så jeg bruker heller karamellsaus fra Sukrin. Å toppe riskremen med hakkede mandler er også helt fantastisk!

Du trenger:

1 dl risgryn ♥️ 2 dl vann ♥️ 4 dl havremelk ♥️ en klype havsalt ♥️ 1 dl havre ivisp ♥️ 1 ts sukrin + ♥️ 1 ts ekte vaniljepulver / vaniljesukker

Slik gjør du:

Kok opp vann og tilsett risgryn og salt. La risen koke på svak varme til vannet nesten er kokt inn (ca 10 – 15 minutter) og spe med melk. La grøtrisen koke på svak varme under lokk til grøten er passe tykk (60 – 75 minutter). Rør av og til.

Når grøten er ferdig kokt kan du avkjøle den i kjøleskapet. Pisk opp 1 dl havre ivisp sammen med sukrin + og vaniljepulver. Rør det godt sammen og oppbevar det kaldt.

Skal du bruke kokosmelk kan jeg anbefale Kiwi sin fra Eldorado.

Ønsker deg en nydelig lørdag! ♥️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.