Morgenrutiner i 2021

Hei fine deg og god mandag!

Første mandag i 2021 og jeg gleder meg til en innholdsrik uke! Det er vinter, sol og lysere dager – tre ting som gjør januar litt bedre. I dag har jeg lyst til å snakke om morgenrutiner og hvorfor de er så innmari viktige. Har du en velfungerende morgenrutine legger du lista for resten av dagen. En av mine beste morgenrutiner starter allerede kvelden før med at jeg legger meg tidlig. Det gjør at jeg er mindre trøtt om morgenen og lar slumrefunksjonen være.

Man kan gjerne synes at det er en klisje, men det er vitenskapelig bevist at en takknemlighets rutine hver morgen gjør deg mer lykkelig. 

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

I starten kan det være fint å tenke på ting som familie, helse, jobb og generelle faktorer i livet som går bra. Jeg elsker å utfordre meg selv på hva jeg er takknemlig for.  Det kan være små hverdagsgleder som at sollyset smyger seg inn på soverommet. Det at jeg sover i en ren seng med nyvasket sengetøy. At vi har rent vann i springen. At jeg har sovet godt om natten. 

Når du leter etter de små tingene å være takknemlig for blir dagen så mye bedre! Prøv dette i 30 dager og bli overrasket over hva det gjør for energien din.

En av de første tingene jeg gjør hver eneste morgen er å re opp sengene. Du tilbringer ca en tredjedel av livet ditt i sengen, så det er viktig at du har et godt miljø på soverommet. Når du rer opp sengen sender du også et signal til hjernen din om at du liker å få ting gjort. Å komme inn til et ryddig soverom etter en varm dusj før leggetid er også gull verdt.

Du fortjener en sterk og frisk kropp! Fyll opp med masse vann hver morgen. Helst 1 liter hvis du orker det. Du kan gjerne ha over et par dråper med sitron og litt himalayasalt. Himalayasalt inneholder mineraler og elektrolytter som hjelper kroppen å bli hydrert.

En av de tingene jeg elsker mest om morgenen er kaffen min. Dette er min gave til meg selv. Jeg står alltid opp tidlig for å kunne nyte kaffen min hjemme. En stille og rolig morgen setter tonen for hele dagen. Hvis du nå tenker at du ikke er et A menneske og sliter med å stå opp om morgenen kan jeg virkelig forstå hvor du kommer fra. 

Jeg har ikke alltid vært en morgenfugl. Det kommer av vaner jeg har tilegnet meg over årenes løp. Slik som det aller meste må man nesten bare hoppe i det. Ikke tenke når klokken ringer, bare gjøre. Det verste jeg gjør er å slumre ringeklokken. Da sovner jeg lett, drømmer rare drømmer og kroppen blir rett og slett tung.

Lag deg en ekstra god og næringsrik frokost. Min go to frokost de fleste dager er en grønn smoothie jeg mikser opp på 30 sekunder. Du kan også ha en beholder med pannkakerøre stående i kjøleskapet, eller så kan du lage deg et godt smørbrød kvelden før.

En siste ting jeg vil anbefale at du gjør om morgenen? Ikke sjekk telefonen din før du har gått gjennom takknemlighetsrutinen din. Lar du hjernen gå på autopilot mens du sjekker aviser og sosiale medier så kan jeg love deg at morgentimene ikke blir like magiske.

Ønsker deg en nydelig mandag!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.