Ukeshandel 101

Hei fine deg og god mandag!

Jeg er ikke et stort fan av nyttårsforsetter, men i år har jeg gitt meg selv en aldri så liten utfordring. M A T B U D S J E T T. Som regel er jeg svært flink til å planlegge matuken, men etter jul, ferie og nyttår er det på tide å ta seg litt sammen.

Frosne brokkolibuketter er en av mine favoritter! Disse brukes mye i både smoothies og middager!

For meg er det å gå på butikken hver eneste dag kilden til alt kaos. Da går det ofte mye penger og jeg kjøper ting som ikke er nødvendige. Egentlig skal jeg handle pålegg, brød og melk, men kommer ut med tre store bæreposer. Som oftest går jeg også innom butikker som er unødvendig dyre.

Frosne blåbær fra Kolonihagen er magiske i yoghurten!

Når jeg storhandler sverger jeg til Rema 1000. De har alltid de beste prisene etter min mening og jeg føler jeg får ganske mye for pengene. Er det varer jeg trenger som ikke finnes på Rema prøver jeg å stikke innom for eksempel Meny eller Mega for å kjøpe (kun) dette. Som du kanskje vet så elsker jeg økologiske Anglamark fra Coop og kjøper ofte peanøttsmør, olivenolje og diverse varer fra de.

Hvis du ikke har smakt Rema 1000 sine dadler rullet i kokos må du love meg at du prøver asap!

Meny har fast 3 for 2 på plantebaserte produkter, så her kjøper jeg ofte produkter fra Oatly.

Når jeg planlegger en ukeshandel prøver jeg å kartlegge hva som mangler og hva vi trenger. Tørrvarer? Kjøleskapsvarer? Frysevarer? Baderomsvarer? Vaskemidler? Matvarer som speltmel, havregryn, dadler, nøtter og frø er forbruksvarer her hjemme så det passer jeg alltid på å ha i hus.

Mandagshandelen dekker matvarer frem til lørdag, det vil si middag mandag til lørdag, pålegg til hele helgen og diverse ting vi trenger ellers. Lørdagshandelen dekker søndagsmiddag, lørdagsgodt og helgekos. For å holde en viss oversikt over hva jeg bruker noterer jeg ned sluttsummen etter hver handletur.

Vårt matbudsjett ligger på 2000kr i uken og det dekker alt av mat, baderomsartikler og drikke.

Når det kommer til planlegging av middag prøver vi å ha faste middager hver fredag og lørdag. Ungene elsker fredagstaco og lørdagspizza så her har jeg rett og slett funnet meg til rette med mattradisjoner i helgene. Ellers prøver vi å ha fisk to ganger i uken (torsk, laks, fiskeburger), kylling og som regel en kjapp middag som toast eller lompepizza.

Havremelk fra Oatly er min favoritt! Den passer også perfekt med gyllen gurkemeieblend!

Basisvarer jeg elsker å ha tilgjengelig er knekkebrød (jeg elsker knekkebrød med Jarlsbergost og paprika), kokosmelk, mandelmelk, nøtter og chiafrø. Man kommer langt med ingredienser man enkelt kan lage noe godt med!

Egg kjøper jeg fast hos bonden hver mandag etter jeg henter barna i barnehagen. Et brett koster 60 kr noe som er svært rimelig i forhold til butikken.

Jeg passer også på å tenke over tilbehør til middagen som feks potetstappe, glutenfri linsepasta, diverse grønnsaker og seterrømme. Vi bruker sjelden saus her hjemme da jeg synes man kommer langt med extra virgin olivenolje, rømme og plantebasert rømme. Her bruker vi også store mengder kokosmelk noe som gir en kremete konsistens i middagsmaten.

Husk å gjøre det ryddig og pent i kjøleskapet! Det gjør det så mye mer innbydende når du skal lage mat! Vask over med en fuktig klut før du legger inn nye varer og sorter middager, pålegg, meierivarer og grønnsaker!

Ønsker deg en nydelig mandag!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.