Hva jeg må ha i fryseboksen

God tirsdag fine deg!

I dag våknet vi opp til snø og vinterland. Selv om snøen helst skulle ha meldt sin ankomst i desember settes den ekstra stor pris på en tirsdag i januar. Snø og iskalde dager lyser opp dagene og akkurat det er fantastisk fint. Ellers startet jeg dagen med en kald og forfriskende gåtur i vinterværet. Å jogge på glatt føre er lite lurt, så da ble det tursko, turbukse og ullgenser. Frisk luft og bevegelse er en daglig prioritering for min del og det er rett og slett magisk å starte dagen slik.

I dag tenkte jeg å dele mine “must haves” i fryseboksen. Basisvarer jeg alltid har tilgjengelig for en rask, velsmakende og næringsrik opplevelse.

Det viktigste du finner i mitt fryseskap er frosne bær og frossen frukt. Jeg bruker frossen banan i smoothien min hver eneste dag og jeg elsker å bruke frosne bær på grøt, smoothiebowls og i diverse desserter.

Frosne bananer gir en utrolig god og kremete konsistens i smoothien. Man må ikke bruke frossen banan i smoothien, men akkurat dette gjør at smoothien kjennes mer frisk ut. Jeg fryser bananer når de har ligget i fruktskåla over en lengre periode eller når barna forsyner seg og ikke spiser opp.

Bær jeg sverger til er bjørnebær og blåbær. På Rema 1000 finner du blant annet frosne og økologiske blåbær fra Kolonihagen – de har også andre økologiske bær og frukt som jordbær, bringebær og mango. Bjørnebær finner jeg kun på Meny / Bunnpris og Kiwi (fra Eldorado).

Frosne og ferske bær inneholder masse fiber og gode næringsstoffer. De har også et naturlig lavt innhold på sukker i forhold til frukt.

  • Bær er fullpakket med antioksidanter
  • Godt for blodsukkeret
  • Høyt innhold av fiber (særlig bringebær og bjørnebær)
  • Pakket med næringsstoffer
  • Inneholder viktige vitaminer (jordbær har et høyt innhold av vitamin C)
  • Et fantastisk bra snack alternativ
Frosne bananer gir en utrolig kremete konsistens i smoothien!

Jeg er også et klassisk dessert menneske og kjenner på søtsuget rett etter middag. I mitt skap finner du alltid mørk sjokolade som er en real lifesaver om ettermiddagen og jeg elsker å lage meg en liten skål med bær, sukrin gold og havre imat visp.

Trenger du litt mer påfyll kan jeg anbefale en liten håndfull frosne blåbær, noen valnøtter, litt havre imat visp / fløte og en dasj ceylon kanel. Det gjør susen når du kjenner at søtsuget presser på.

Frosne bær er også helt fantastisk bra å bruke i smoothies og i smoothiebowls. Du kan blende de sammen med andre ingredienser eller bruke de som topping. Man kan også lage syltetøy med chiafr, sukrin + og frosne bjørnebær. Da varmer man alt opp i en gryte og lar det småkoke til det får en tykk konsistens.

Frosne brokkolibuketter er noe vi bruker daglig her hjemme. Til middag damper jeg brokkoli og til frokost putter jeg noen buketter i smoothien min.

Jeg passer også på å ha frosne rundstykker i fryseskapet. Mangler du tilbehør til middagen er det superenkelt å varme opp noe grove rundstykker. Det er også greit å ha i bakhånd hvis du glemmer å kjøpe brød en dag. Vi elsker disse fra Kolonihagen (Rema1000). Isbiter er også noe jeg elsker å ha i fryseskapet. Både vann, farris og hvitvin (!!!) smaker så mye bedre med isbiter!

Ønsker deg en nydelig dag videre!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.